Piratene har løslatt gislene

De 30 om bord på luksusyachten kan vende hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble de 30 gislene om bord på luksusskipet «Le Ponant» løslatt, het det i en pressemelding fra president Nicholas Sarkozys kontor.

- Presidenten er svært takknemlig for innsatsen til de franske væpnede styrker som klarte å få til en rask og fredelig løsning, stod det i kunngjøringen.

Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner opplyste at franske myndigheter vil organisere hjemturen for gislene så snart som mulig.

Det er ventet at Sarkozy vil møte familie og pårørende av gislene i ettermiddag, melder nyhetsbyrået AP.

Foreløpig er det ikke kommet ut detaljer om hvordan løslatelsen kom i stand.

Det var forrige fredag at rundt 10 somaliske sjørøvere kapret den 288 fot lange luksusyachten, da den returnerte uten passasjerer fra Seychellene i Det indiske hav.  De 30 besetningsmedlemmene ble tatt til fange. 20 av dem var fra Frankrike, de resterende 10 var fra Ukraina.

En fransk elitestyrke ble sendt til Djibouti for å bistå med å få løslatt gislene. Søndag la «Le Ponant» til kai i den nordsomaliske byen Eyl, og franske myndigheter lykkes med å komme i kontakt med piratene.

Somaliske farvann er blant de farligste i verden. I 2007 ble mer enn 25 skip bordet av pirater.

HER GÅR DE OM BORD: Disse bildene viser hvordan sjørøverne tok seg om bord på luksusskipet. Foto: Det franske forsvarsdepartementet/AP/SCANPIX
HER GÅR DE OM BORD: Disse bildene viser hvordan sjørøverne tok seg om bord på luksusskipet. Foto: Det franske forsvarsdepartementet/AP/SCANPIX Vis mer
Piratene har løslatt gislene