Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Piratene har løslatt gislene

De 30 om bord på luksusyachten kan vende hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble de 30 gislene om bord på luksusskipet «Le Ponant» løslatt, het det i en pressemelding fra president Nicholas Sarkozys kontor.

- Presidenten er svært takknemlig for innsatsen til de franske væpnede styrker som klarte å få til en rask og fredelig løsning, stod det i kunngjøringen.

Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner opplyste at franske myndigheter vil organisere hjemturen for gislene så snart som mulig.

Det er ventet at Sarkozy vil møte familie og pårørende av gislene i ettermiddag, melder nyhetsbyrået AP.

Foreløpig er det ikke kommet ut detaljer om hvordan løslatelsen kom i stand.

Det var forrige fredag at rundt 10 somaliske sjørøvere kapret den 288 fot lange luksusyachten, da den returnerte uten passasjerer fra Seychellene i Det indiske hav.  De 30 besetningsmedlemmene ble tatt til fange. 20 av dem var fra Frankrike, de resterende 10 var fra Ukraina.

En fransk elitestyrke ble sendt til Djibouti for å bistå med å få løslatt gislene. Søndag la «Le Ponant» til kai i den nordsomaliske byen Eyl, og franske myndigheter lykkes med å komme i kontakt med piratene.

Somaliske farvann er blant de farligste i verden. I 2007 ble mer enn 25 skip bordet av pirater.

HER GÅR DE OM BORD: Disse bildene viser hvordan sjørøverne tok seg om bord på luksusskipet. Foto: Det franske forsvarsdepartementet/AP/SCANPIX
HER GÅR DE OM BORD: Disse bildene viser hvordan sjørøverne tok seg om bord på luksusskipet. Foto: Det franske forsvarsdepartementet/AP/SCANPIX Vis mer
image: Piratene har løslatt gislene
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media