Pirater kan ha angrepet spøkelsesskipet

Sju tannbørster og mengder med råtten fisk. Det er alt som ble funnet om bord i tråleren som drev fritt utenfor vestkysten av Australia. Ingen vet hva som er skjedd med mannskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hai An No 6», som er registrert i Indonesia og eies av et taiwansk selskap, ble observert utenfor kysten av Vest-Australia 4. januar. Kystvakten tok seg om bord, men det eneste sporet de fant etter mannskapet var tannbørstene. Både fly og flere skip er satt inn i søket etter mannskapet, men det er ikke funnet noen spor.

Skipet er nå tauet inn til en havn i nærheten av Broome. Politiet har ingen teorier om hva som kan ha skjedd.

Pirater eller mytteri

- Vi har altfor lite informasjon til å begynne å spekulere, sier den føderale agenten Bill Graham.

Trålerens siste sikre posisjon var 650 mil unna ved Marshalløyene, midt mellom Papua New Guinea og Hawaii.

- Vi frykter at pirater kan ha angrepet båten og bortført fiskerne. Vår andre teori er at mannskapet har gjort mytteri, sier Lee Ah-duey, sjef for Liu Chiou District Fishing Association i Taiwan til avisa The Age.

Ringte hjem

Den nærmeste etterforskerne kommer et spor, er utskriften av samtalene fra et besetningsmedlem, Lin Chung-lee. Utskriftene viser at han ringte 87 lokale telefonnummer mens mannskapet var ved Bali. Men det beviser selvfølgelig ingenting.

Det var ingen tegn til kamp om bord i båten, og det ble ikke funnet redningsbåter. Men det er uklart om «Hai An No 6» i det hele tatt hadde redningsbåter.

- To av besetningsmedlemmene ringte hjem hver eneste dag. Siste gang var 6. desember, sier Lee Ah-duey.

Etter det har ingen hørt fra dem.

SKIPET: «Hai An No 6» ble funnet drivende utenfor Australia for ni dager siden. Politiet klarer ikke å finne ut hva som er skjedd med mannskapet.