Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pirater kapret skip utenfor Sverige

Åtte maskerte personer utga seg for å være politi.

- KAPRET Det Malta-registrerte lasteskipet Arctic Sea med en russisk besetning på 15 skal ha blitt kapret utenfor svenskekysten natt til 24. juli i år. Foto: marinetraffic.com/Expressen
- KAPRET Det Malta-registrerte lasteskipet Arctic Sea med en russisk besetning på 15 skal ha blitt kapret utenfor svenskekysten natt til 24. juli i år. Foto: marinetraffic.com/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Et lasteskip med russisk mannskap skal ha blitt kapret utenfor kysten av Sverige ved Öland.

Hendelsen skal ha skjedd natt til fredag 24. juli. Åtte svartkledde og maskerte menn skal ha kommet ombord og utgitt seg for å være politi som skulle gjennomføre en narkotikakontroll, skriver Expressen.se.

I stedet tok de bestetningen på 15 som gisler og holdt dem bundet og fanget i 12 timer mens piratene gjennomsøkte skipet.

Besetningen ble slått med geværkolber, opplyser etterforskningsleder Inegmar Isaksson til avisa.

Det var russiske myndigheter som orienterte svensk politi om hendelsen. Skipet, som seiler under maltetisk flagg, var på vei fra Finland til Algerie. Det skal ikke ha blitt stjålet noe fra fartøyet som var lastet med tømmer.

Piratene forlot skipet i en oppblåsbår speedbåt.

HER BLE DET KAPRET: Like utenfor Öland i Sverige. Grafikk: Expressen.se
HER BLE DET KAPRET: Like utenfor Öland i Sverige. Grafikk: Expressen.se Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media