Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pirater krever 40 millioner for Rachel (55) og Paul (59)

Ringte BBC med løsepengekrav.

INTERNASJONALT FARVANN: Ekteperets seilbåt ble funnet i drift, men da var gislene overflyttet, trolig til et kontainerskip som er under piratenes kontroll.
INTERNASJONALT FARVANN: Ekteperets seilbåt ble funnet i drift, men da var gislene overflyttet, trolig til et kontainerskip som er under piratenes kontroll. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det britiske ekteparet Rachel (55) og Paul (59) Chandler ble grytidlig 23. oktober tatt til fange av bevæpnede somaliske pirater ombord i parets seilbåt i Det indiske hav.

De to antas nå å være fanger sammen med andre gisler i et kontainerskip, og nå er kravet om løsepenger kommet. Det ble ringt inn til BBC, melder kanalen selv.

«Vi trenger bare en liten sum på sju millioner dollar» (omlag 40 millioner kroner), sa innringeren, som gjorde det klart at ekteparet var tatt til fange av «våre brødre som patruljerer kysten».

I samtalen uttalte kontakten at gislene ikke vil bli skadd så lenge de ikke skader piratene.

Millionkravet ble begrunnet med et slags erstatningskrav som følge av den militære kampen mot piratene utenfor kysten av Somalia.

- Nato-operasjonene har hatt mye negativ påvirkning her. De har ødelagt mye utstyr som tilhører de fattige lokale fiskerne, og overfører fiskerne ulovlig til sine egne fengsler og fengsler i andre land. Så når man ser på skadene og alle som er berørt av dette, så er ikke denne pengesummen for høy, sier representanten for gisseltakerne til BBC.

Rachel og Paul Chandler, som var på jordomseiling, hadde ført båten «Lynn Rival» fra Seychellene til Tanzania da piratene kom ombord. Seilbåten ble seinere funnet drivende i internasjonalt farvann.

I går kom det første livstegnet fra ekteparet, som da fikk gi et intervju til tv-stasjonen ITV News.

- Vi er for øyeblikket i kapteinens lugar om bord i kontainerskipet «Kota Wajah» fra Singapore. Vi er gisler sammen med mannskapet her, sa Paul Chandler.  

Han fortalte at piratene tok med seg alt som var ombord i seilbåten før de ble overflyttet.

- Jeg var ikke på vakt, jeg sov og menn med våpen kom om bord, fortalte Chandler om selve kapringen.  

Britiske myndigheter har utnevnt en gisselforhandler som etter alt å dømme skal håndtere den videre direkte kontakten med piratene.

GISLER: Rachel og Paul Chandler skal være i god behold, men risikerer nå å være piratenes fanger i lang tid mens de forhandler om løsesummen.
GISLER: Rachel og Paul Chandler skal være i god behold, men risikerer nå å være piratenes fanger i lang tid mens de forhandler om løsesummen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media