Pirater på E6

Politiet advarer nå bobilturister mot veipirater langs E6 i Sverige. Tyvene bruker sovemiddel for å unngå motstand under innbruddet. Mange nordmenn bruker daglig denne veistrekningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er når folk har gått til ro for natta i bobiler og campingvogner langs veien, at veipiratene dukker opp. De åpner en dør eller fjerner et vindu uten at ofrene merker noe.

Politiet tror veipiratene kan ha brukt et slags sovemiddel for å bedøve ofrene.

Tørr hals

- Tyvene har ikke vekket noen. I tillegg har ofre fortalt at de føler seg tørre i halsen og hovne rundt munn og nese når de har våknet, forteller politiets vakthavende i Mölndal, Jan Caiman. Bruken av bedøvelsesmiddel gjør at politiet ser ekstra alvorlig på saken. Man frykter at tyvene kan gi ofrene overdoser.

Politiet i Göteborg har fått inn 21 anmeldelser fra personer som er blitt rundstjålet langs E6.

Advarer

De fleste innbruddene har skjedd de siste fire ukene. Nå advarer politiet turister mot å ta nattpausen langs denne veien. Fredag ble et tysk par ranet da de overnattet langs E6. Pirat-historiene skremmer andre reisende.

Familiene Svensson og Jansson er på campingtur, og forteller til Göteborgs Tidende at de prøver å overnatte på ordentlige campingplasser.