FANGET: Kaptein Richard Phillips er fanget av somaliske pirater for tredje dag på rad. Han er den første amerikaneren piratene har greid å ta som gissel. Foto: Reuters / SCANPIX)
FANGET: Kaptein Richard Phillips er fanget av somaliske pirater for tredje dag på rad. Han er den første amerikaneren piratene har greid å ta som gissel. Foto: Reuters / SCANPIX)Vis mer

Pirater vil forsvare seg mot USA- angrep

Holder kaptein som gissel i livbåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De somaliske piratene som holder en amerikansk kaptein som gissel i en livbåt i Indiahavet, sier de vil kjempe tilbake hvis de blir angrepet.

Like ved den drivende livbåten ligger et amerikansk marinefartøy og følger med på utviklingen. Også forhandlingseksperter fra FBI er i området i et forsøk på å komme fram til en løsning med piratene.

- Vi er trygge, og vi er ikke redde for amerikanerne. Vi vil forsvare oss hvis vi blir angrepet, sier en av piratene på satellittelefon til nyhetsbyrået Reuters fredag.

Det er fire pirater om bord i båten der amerikaneren Richard Phillips holdes fanget. Han ble kidnappet idet pirater forsøkte å angripe lastebåten Maersk Alabama onsdag. Mannskapet på båten greide å drive piratene tilbake, men de fikk med seg kapteinen.

Dramaet utspiller seg midt i Indiahavet, flere hundre kilometer fra Somalias kyst. Livbåten driver rundt i sjøen etter å ha gått tom for drivstoff.

En ekspert i området tror at kapteinen kommer til å bli frigitt i løpet av fredag eller lørdag, trolig i bytte mot løsepenger og fri passasje hjem til Somalia.

Andre pirater har til nå ikke forsøkt å hjelpe sine landsmenn. Trolig er de redde for å bli angrepet av den amerikanske marinen.

(NTB/Reuters)


STÅR KLAR: USS Halyburton er på vei til Indiahavet, for å støtte et annet amerikansk marinefartøy mot piratene. Foto: AP/US Navy
STÅR KLAR: USS Halyburton er på vei til Indiahavet, for å støtte et annet amerikansk marinefartøy mot piratene. Foto: AP/US Navy Vis mer