Pirater ville kapre krigsskip

Fikk seg en overraskelse. 11 pågrepet.

LURT: Franske soldater pågrep i dag 11 pirater utenfor kysten av Somalia. På grunn av motsol trodde kaprerne at de hadde et "vanlig" skip i sikte. Det viste seg å være den franske fregatten "Nivose". Foto: AFP/SCANPIX
LURT: Franske soldater pågrep i dag 11 pirater utenfor kysten av Somalia. På grunn av motsol trodde kaprerne at de hadde et "vanlig" skip i sikte. Det viste seg å være den franske fregatten "Nivose". Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): 11 tungt væpna pirater ble pågrepet under en millitæraksjon ved kysten av Somalia i dag, etter at et fransk krigsskip «kamuflerte» seg for å pirre kaprernes røverlyst.

Den franske overvåkningsfregatten «Nivose», et skip i Floréal-klassen, la seg i siluett mot solen, slik at piratene skulle tro at det var et vanlig handelsskip som lå i horisonten, skriver AFP som har en reporter om bord.

Tok dem forfraMed et større «moderskip» som base la ti av piratene - væpna med automatvåpen, raketter og granatkastere - ut i to angrepsfartøy med kurs mot krigsskipet.

- De raser rett mot oss. La oss gå inn i sola, og så snu for å ta dem forfra, sa kapteinløytnant Jean-Marc Le Quilliec, ifølge AFP.

Da da nærmet seg krigsskipet ble lettbåter med kommandosoldater satt på vannet. Et helikopter avfyrte to varselskudd for å stanse en av kaprerbåtene som forsøkte å flykte.

Ti pirater ble pågrepet i de små angrepsbåtene. I moderskipet fant spesialstyrkene én enslig, intedanende pirat og et lager poteter.

- Han trodde åpenbart at piratene hadde kapret oss, sier Le Quilliec.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer