Piratfrykt i Skandinaviske farvann

Russisk skip kapret utenfor svenskekysten, forsvant på mystisk vis ved Den engelske kanal.

KAPRET? Artic Sea, lastet med tømmer, forsvant for to uker siden etter at det forlot havn i Finland. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / SOVFRACHT
KAPRET? Artic Sea, lastet med tømmer, forsvant for to uker siden etter at det forlot havn i Finland. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / SOVFRACHT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russlands president Dmitrij Medvedev har mobilisert marinen, og gitt krigsskip og atomubåter ordre om å ta i bruk «alle nødvendige midler» for å finne og befri det savnede lasteskipet Arctic Sea i Atlanterhavet, melder Times Online.

Det 321 fot lange Malta-registrerte lasteskipet med 15 russere om bord forsvant for to uker siden. Hendelsen har sparket igang piratfrykt i skandinaviske og britiske farvann.

- Aldri hørt om liknendeMysteriet begynte ved Öland utenfor Sverige 24. juli. 10 væpna menn, som ankom i en lettbåt merket «polis», bordet skipet og hevdet de var på jakt etter narkotika. Mannskapet ble bundet, kneblet og mishandlet av de falske tjenestemennene.

Svensk politi skal ha hatt i telefonkontakt med skipet 31. juli. Mannskapet hevdet da at angriperne hadde forlatt skipet etter tolv timer. CNN melder at fartøyet hadde foretatt ekstreme «manøvrer» i dette tidsrommet.

- Vi ble veldig overrasket da vi hørte om dette. Jeg har aldri hørt om noe liknende i svensk farvann, sier etterforsker Ingemar Isaksson til AP

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer