Piratkopierte jakker til politiet

En sivilt ansatt på politihuset i Bergen er siktet etter at hun skal ha solgt piratkopierte allværsjakker til kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har avhørt kvinnen og gjort beslag av to jakker hjemme hos henne. Saken anses som ferdig etterforsket av oss, og vi har sendt den videre til påtalemyndigheten, sier lensmann Odd Dale på Askøy til NTB.

Ifølge Bergensavisen skal kvinnen ha solgt ulovlig piratkopierte allværsjakker av merkene Norrøna og Bergans til kolleger.

- Det ble oppdaget salg av seks slike jakker her på politihuset. Det var en tjenestemann som fattet mistanke om at ikke alt var som det skulle være og meldte fra, sier informasjonssjef Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Han sier at kvinnen har forklart den lave prisen på jakkene med at jakkene var kjøpt direkte fra produsent, uten fordyrende salgsledd.

Saken mot kvinnen settes i sammenheng med en annen sak som lensmannskontoret i Laksevåg etterforsker mot en 30 år gammel mann som er siktet for medvirkning til bedrageri og brudd på merkevareloven.

Den politiansatte kvinnen skal ifølge 30-åringens forsvarer, advokat Frode Borge, ha kjøpt to partier med piratkopierte jakker fra 30-åringen.

- Mitt inntrykk er at politiet, min klient og den han kjøpte jakkene av alle har handlet i god tro, sier Borge til Bergensavisen.