Piratkopist kreves for 600 mill.

En danske er tiltalt for å ha produsert 62 000 cd-romplater. Nå blir mannen saksøkt av bransjeorganisasjonen Business Software Alliance (BSA) med krav om å betale over 600 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mannen er tiltalt i har versert i dansk rett i flere år. En 28-åring ble i 1999 dømt til 40 dagers betinget fengsel for å ha kopiert og videresolgt programvare under titlene Silverado og Best of Internet. Men selv om dommen ikke var så streng, fikk 28-åringen et erstatningskrav på mellom 800 og 900 millioner danske kroner rettet mot seg.

I november i fjor ble en jevnaldrende mann dømt til 30 dagers betinget fengsel i samme sak. Han fikk et erstatningskrav på 630 millioner kroner rettet mot seg.

Nå står en ny mann tiltalt for å ha deltatt i den ulovlige kopieringer av programvare. Han får rettet et erstatningskrav mot seg på 620 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten.

Mannen som nå står tiltalt, skal ha stått bak å lage master-cd-ene som de ulovlige cd-platene ble kopiert fra. Politiet opplyser at danskene sendte master-cd-ene til Tyskland, hvor de ble masseprodusert. De ferdigproduserte cd-ene ble sendt til Danmark i paller i årene 1996-1998 før bransjeorganisasjonen BSA kom på sporet av dem.

Den endelige størrelsen på erstatningen til BSA er foreløpig ikke avgjort. BSA vil vente til denne tredje rettssaken er ferdig før de fremmer erstatningskravet mot de tre mennene samlet.

Dagbladet.no