Pisk og gulrøtter for miljøet

24,6 milliarder til miljøtiltak - og økte avgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det kan bli dyrere å fly og kjøre forurensende dieselbil i Norge, samtidig som staten skal bruke nisifrede beløp på klimakvoter. Det er noen av skrytepostene i årets statsbudsjett som ifølge Soria Moria-erklæringen skal bidra til å «gjenreise Norge som miljønasjon»

Tiltakene får imidlertid laber respons fra miljøbevegelsen i dag.

- Dette statsbudsjettet er ingen komplett skandale, men det gjenspeiler ikke at vi befinner oss i en krisesituasjon, uttaler Bellona-leder Frederic Hauge.

Han mener det norske folk hadde forventet betydelig mer miljøpenger av regjeringen.

Miljøverndepartementets budsjett blir knapt større i det hele tatt, men regjeringen mener miljøpolitikken er ivaretatt med at 24,6 milliarder kroner skal brukes på miljøtiltak samlet sett. Det er en økning på 2,2 milliarder fra i fjor.

CO2-milliarder

Regjeringen vil bruke 935 millioner på CO2-håndtering på Kårstø og Mongstad, og 690,5 millioner kroner på energiomlegging og fornybar energibruk (økning på 634 millioner).

Bevilgningen til kjøp av klimakvoter økes fra 100 millioner kroner til 500 millioner kroner, noe som ifølge Miljøverndepartementet vil redusere de globale utslippene av klimagasser med vel tre millioner tonn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer