Pisket datteren til døde

Den 11 år gamle piken ble pisket til døde av sine foreldre foran øynene på skrekkslagne småsøsken. - Meningen var å drive ut de onde åndene, skal den dypt religiøse faren ha sagt til svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var julaften det svenske politiet fant en 11 år gammel pike død og hennes et år eldre bror sterkt mishandlet i en leilighet i Stockholm. Gutten ligger nå i koma og med alvorlige skader på et svensk sykehus. Tilstanden beskrives som stabil.

Politiet hadde etter klager fra naboene om bråk besøkt leiligheten 2 ganger i de 24 forutgående timene, men skal ikke ha gått inn i leiligheten. Nå gransker svenske påtalemyndigheter hvorvidt drapet kunne vært unngått.

Dypt religiøse

Familien, som opprinnelig kommer fra Zaire, skal være dypt religiøse.

- De besøkte kirken hver uke, og var veldig hyggelige, sier en av familiens naboer til den svenske avisen Expressen.

Barnas mor, far og 17 år gamle storesøster er nå arrestert, mistenkt for mord og grov legemsbeskadigelse. Motivet for mishandlingen skal ha vært utdriving av onde ånder.

- Men det var ikke meningen å drepe eller skade. Meningen var å piske de onde åndene ut av barna, skal faren ha sagt til det svenske politiet.

Moren, faren, den eldste datteren og de to ynge søsknene har bodd i Sverige i flere år. 11-åringen og 12-åringen kom til landet i høst. Mishandlingen skal ha pågått helt siden da, med knyttneveslag, spark og pisking med belte.

PISKET I HJEL: I en leilighet i denne blokken i Stockholm ble en 11 år gammel jente funnet drept julaften.