Pisking, amputasjoner og sharia-tvang

Islamistkupp har ført til kaos i Mali.

EKSTREME ISLAMISTER: Soldater fra den ekstreme islamistiske gruppa MUJWA fotografert i byen Gao nordøst i Mali 7. september. Gruppa er en av aktørene som står bak den voldsomme uroen i Mali. Foto: Reuters / Adama Diarra / NTB Scanpix
EKSTREME ISLAMISTER: Soldater fra den ekstreme islamistiske gruppa MUJWA fotografert i byen Gao nordøst i Mali 7. september. Gruppa er en av aktørene som står bak den voldsomme uroen i Mali. Foto: Reuters / Adama Diarra / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Situasjonen er kritisk i det store, men lutfattige, vestafrikanske landet Mali, melder flere hjelpeorganisasjoner.

Ifølge organisasjonen Care har tallet på underernærte barn i det vestafrikanske landet Mali blitt tredoblet i løpet av bare ett år. Til sammen er nå 4,6 millioner mennesker rammet av matkrise, flom og konflikt, ifølge organisasjonen.

Også Kirkens Nødhjelp opererer med dette tallet.

I mars i år ble Mali, som NTB påpeker at har vært regnet som et av Afrikas mest stabile land, kastet ut i kaos etter et militærkupp. Tuaregopprørere fra nord i landet og islamister benyttet anledningen til å ta makta i hele den nordlige delen av landet og jage hæren på flukt.

Islamistkupp Siden har islamistene vendt ryggen til tuaregene og drevet også dem bort. Deretter har de satt i gang med å innføre sharialov og ødelegge historiske minner som de betrakter som blasfemiske, blant annet i byen Timbuktu. Ifølge generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland, er det forbundet med høy risiko både å dele ut og å motta nødhjelp. Store folkemengder er terrormål i Nord-Mali - og nødhjelpen er ettertraktet også for de stridende partene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer