Pisset i peisen hos Celina

NRK-veteranen Jahn Otto Johansen har pisset i peisen i Celina Midelfarts nye millionvilla på Oslos beste vestkant. Den styrtrike kosmetikkdronningen kjøper villaen noen vil kalle Oslos «Stasi-reir».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Dagbladet skrev i går, kjøper nå Celina Midelfart den tidligere øst-tyske ambassadørvillaen på Frogner i Oslo. Selv om ikke alle papirene er underskrevet, kjenner Dagbladet til at salgssummen er 20 millioner kroner.

Pisset i peisen

NRK-veteranen Jahn Otto Johansen har mange minner fra den staselige villaen på Frogner i Oslo.

- Merkelig nok hadde de øst-tyske diplomatene en utrolig respekt for kapitalister. Sånn sett er jo ringen sluttet for boligen. De kommer nok til å le godt når jeg forteller dem hvem som har kjøpt gården, sier Johansen til Dagbladet.

Spesielt godt husker han et besøk etter invasjon av Tsjekkoslovakia i 1968. Episoden har han beskrevet i boken «Kald krig og varme vennskap». Norske journalister førte kampen mot invasjonen på sin måte.

«Jeg ble ergelig og sa at «nok er nok». Jeg må svare med et språk som dere tyskere forstår, ropte jeg. Vi straffer dere ved å pisse i peisen.

- Å nei, å nei, protesterte Rothe (leder av handelskammeret)- det må dere ikke gjøre. Hva skal Berlin si?

Jeg dro Resi (tidligere redaktør av Orientering) med meg og beordret avstraffelse i peisen.»

Oslos «Stasi-reir»

Celina Middelfarts kan nok ikke være helt sikker på at hun sammen med kjæresten Kjell Inge Røkke kan nyte stillhetens uendelige godhet, uten at noen følger ekstra godt med.

Da den østtyske ambassadøren regjerte i residensen på åttitallet ble det lyttet på samtlige telefonlinjer fra praktvillaen i gatekrysset på Oslos beste vestkant.

Spionjegerne i Politiets Overvåkingstjeneste fulgte nøye med under den kalde krigen. Overfor Dagbladet hevdes det at POT ikke romavlyttet hverken soverom, stue, kjøkken eller toalettet i det noen vil kalle Oslos «Stasi-reir».

For Celina og Kjell Inges del, får vi håpe at heller ikke ivrige rekrutter i CIA har glemt igjen mikrofoner i veggene i Ottar Birtingsgate 2.

<B>NYTT HUS:</B> Celina Midelfart har flyttet inn i Oslos «Stasi-reir». Og der har Jahn Otto Johansen allerede markert sitt revir.