- ABSURD:  Islamisten «Umm Salahudeen» mener SVs Audun Lysbakkens argumenter er absurde. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- ABSURD: Islamisten «Umm Salahudeen» mener SVs Audun Lysbakkens argumenter er absurde. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Pisslei Lysbakken

«Umm Salahudeen» er pisslei SV-leder Audun Lysbakken og argumentene om at islamistene kan reise fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er pisslei de argumentene om at vi ikke er fornøyd i Norge. Og at vi derved burde bosette oss i et annet land, sier «Umm Salahudeen» som i dag ble intervjuet i Dagbladet.

Intervjuet førte til at SV-leder Audun Lysbakken reagerte og ønsket henne og andre islamister god tur til religiøse diktaturer.

- Han likestiller sharia med diktatur. Det er ikke riktig. Sharia er noe helt annet enn det folk har oppfatning av. Hadde disse såkalte muslimske diktaturene vært aktuelle, hadde vi flyttet dit. Men de følger ikke sharia.

- Er det noen land som følger sharia?

- Nei, det er bare noen land som følger sharia i liten grad. Sharia er en fullkommen oppskrift på en levemåte. Alt fra et samfunnsplan til individnivå, sier «Umm Salahudeen» til Dagbladet.

- Det at jeg har folkeskikk og respekterer min nabo og medmennesker er en del av sharia. At jeg er barmhjertig og tar vare på dyr, er også noe sharia har lært meg.

- Sharia er ikke bare kapping av hender og dødsstraff som mange tror, sier «Umm Salahudeen».

- Når Audun Lysbakken sier at jeg ønsker et annet system, vil jeg påpeke:

- Det er et paradoks fordi i et shariastyrt system vil kvinner ha ytringsfrihet, slik vi har sett eksempler på fra profetens tid. Hvor kvinner både deltok aktivt i arbeidslivet og samfunnet. Vi har eksempler der en kvinne i en forsamling snakket mot Kalifen, der han tok feil.

-Lysbakkens argumentasjon er absurd, sier «Umm Salahudeen».