Pistol- og telefon-trøbbel

Frp-formann Carl I. Hagen prøvde forgjeves å få tak i partikollega Jan Simonsen etter TV2s pistolavsløring onsdag kveld. Men Simonsen hadde lånt bort mobiltelefonen han har fått utlevert fra Stortinget til en innvandrervenn - og i privattelefonen satt Simonsen opptatt med injurieadvokat Per Danielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg prøvde å ringe både mobiltelefonen og privattelefonen hans. En fremmed mann svarte på mobiltelefonen Simonsen har fått utlevert av Stortinget. Og hans privattelefon var opptatt, sier Hagen.

Han vil ikke ha noen oppfatning om at Simonsen har lånt bort mobiltelefonen.

- Det er en sak mellom Simonsen og Stortingets administrasjon, sier Hagen til Dagbladet.

Lyn fra klar himmel

Jan Simonsen skulle i går reist til Palestina for å feire jula på Vestbredden, men han har trolig utsatt reisen. Dagbladet lyktes ikke å få kontakt med ham i går.

Det var en uvanlig ordknapp partiformann som snakket med Dagbladet i går.

- Ingen kommentar, lød svaret på de fleste spørsmålene som dreide seg om Jan Simonsen og hans uvanlige omgangskrets.

- Det jeg kan si er at TV2-innslaget som avslørte at Jan Simonsen hadde hatt besøk på Stortinget av en venn med medbrakt pistol, kom som lyn fra klar himmel. Det kunne ha vært unngått dersom Simonsen hadde kontaktet meg etter at han ble intervjuet om saken - og før nyhetssendingen, sier Hagen.

Kaffe i vrangstrupen

Han satte kaffen i vrangstrupen da han fikk servert nyheten onsdag kveld i beste sendetid. Etter innslaget prøvde han flere ganger å komme i kontakt med Simonsen for å høre hans versjon av den ni år gamle saken, uten å lykkes.

Først dagen etter fikk Hagen presentert Simonsens versjon av saken.

- Da viste det seg at Simonsen foretrakk å snakke med sin venn injurieadvokat Per Danielsen framfor å ringe partiformannen om denne saken. Det til tross for at han burde vite at jeg, som partiformann, ville få spørsmål fra mediene om pistolsaken. Jeg tar hans prioritering til etterretning, sier Hagen bestemt.

Om de øvrige forholdene som er kommet fram om Simonsens vennekrets, forholder han seg taus.

- Dette er en sak mellom Simonsen og Rogaland Frp, sier Hagen.

Han gir uttrykk for at han er luta lei hele oppstyret rundt partikollega Jan Simonsen, injurieadvokat Per Danielsen, pistoler og mannlige strippere. Nå ber han om julefred i partiet.

DRAR BORT: Det stormer rundt Jan Simonsen om dagen. I jula reiser han til venner på Vestbredden i Palestina for å få litt fred.