Pistol-drept i krangel

KRISTIANSAND (Dagbladet): Ragnvald Amundsen (45) og kjæresten (37) besøkte ungkaren og rekkehuseieren (34). På morgenkvisten i går oppsto det en krangel mellom mennene, med kvinnen i sentrum. Det endte med at 45-åringen ble skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I basketaket trakk huseieren fram en pistol. Et skudd gikk av og traff Amundsen, som døde etter kort tid.

- Et klassisk nødvergetilfelle. Min klient ønsket ikke å ta livet av mannen, men følte seg fryktelig truet. I situasjonen som oppsto, ville han skremme avdøde med et våpen. I basketaket gikk våpenet av, sier 34-åringens forsvarer, Geir Skivik.

Ringte politiet

34-åringen ringte sjøl til politiet og meldte fra. Han påviste også liket og drapsvåpenet. 34-åringen er siktet for forsettlig drap og blir framstilt for fire ukers varetektsfengsling i dag.

Ifølge politiet har de tre vært ute en tur før de kom til siktedes rekkehus. Det er på det rene at det er drukket alkohol, men ikke i store mengder.

Gode skussmål

Ingen av mennene er kjent for politiet fra før. Rekkehuset er heller ikke kjent som et feststed. 34-åringen får gode skussmål av naboer og arbeidskolleger. Alle de tre er bosatt i Kristiansand. 34-åringen har våpenlisens, men politiet kunne i går ikke si om drapsvåpenet er registrert.

34-åringen er ifølge Skivik særdeles fortvilt over det som skjedde. Den utløsende årsaken til at krangelen mellom de to mennene utviklet seg til et drama på liv og død, ønsker ikke forsvareren å si noe om.

Nekter straffskyld

- De faktiske forholdene er på det rene. Siktede innrømmer å ha skutt, men erkjenner ikke straffskyld, sier politiadvokat Per Moseid ved Kristiansand politidistrikt.

Kvinnen (37) har status som vitne.

- Avdøde og siktede var bekjente. De hadde truffet hverandre et par ganger tidligere. Det er ikke noe som tyder på at kvinnen og den siktede 34-åringen kjente hverandre fra før, sier Moseid.

Få opplysninger

Politiet gir svært få opplysninger i saken. I går ville ikke Moseid si hvor i huset avdøde ble funnet, og heller ikke om det ble avfyrt mer enn ett skudd.

34-åringen bor alene i rekkehuset. Der har han bodd tre- fire år. Han kom til Kristiansand fra Nord-Norge for noen år siden.

FREDELIG: Ingen av naboene hørte skuddene fra drapsmannens leilighet i går morges.