Pistol framfor pugg

Truet med våpen og forlangte at alle elevene ved skolen får toppkarakterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politiet i Kotor, Montenegro jakter på en ung mann som løp inn på lærerværelset ved den maritime skolen i byen og truet lærerne pistol. Han krevde at alle elevene skulle få toppkarakterer.

- Jeg var helt i sjokk etter hendelsen. Hele kroppen ristet, sier lærer Ljilja Aleksic ifølge nyhetstjenesten Ananova.

- Vi vet fremdeles ikke om dette var spøk eller alvor. Men ingen av oss ønsket å finne det ut der og da. Politiet ser svært alvorlig på saken, sier Aleksic.

Elevene ved skolen hadde nettopp hatt flere eksamener, og våpendesperadoen krevde at alle skulle få toppkarakterer og at resultatene skulle sendes til eksamensnemda. Nemda har allerede sagt at den ikke vil godta de nye karakterene.

Ikke uventet mener politiet at en elev ved skolen står bak trusslene.

- Vi jobber fortsatt med etterforskningen, men tror en av elevene ved den maritime skolen står bak, sier politiets talsmann i Kotor, Ivan Masulovic.

- Vi vet ikke om pistolen som ble brukt er ekte, men vi tar ingen sjanser. For øyeblikket aner vi heller ikke hvem gjerningsmannen er, eller hvor desperat han er.

Rektor Renato Brkanovic sier at han er skremt etter hendelsen - spesielt fordi gjerningsmannen truet med at han ville komme tilbake i februar hvis ikke kravene hans ble innfridd.