Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pistoldesperadoer plyndret familieselskap

Bevæpnet med pistol og brekkjern tok de to maskerte mennene seg inn i eneboligen. Et selskap på sju personer mellom 50 og 80 år gamle ble holdt gisler mens ransmennene ropte og skrek - og gjennomsøkte leiligheten på jakt etter penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en vill biljakt endte flukten i en politisperring i Drammen. Kort etter ble én av de to ranerne pågrepet. Dramaet startet i den vesle bygda Darbu klokka 22.30 i går kveld.

Da tok de to ranerne seg inn i eneboligen, mens de ropte og skrek etter penger.

Tilstede var vertskapet, et godt voksent ektepar, og fem gjester. Ranerne truet dem med pistol og brekkjern, mens de ropte og skrek etter penger.

Brekkjern

Den ene raneren slo etter den mannlige huseieren med brekkjernet. Han klarte imidlertid å dukke, slik at brekkjernet traff og ødela et piano i stedet.
Den andre raneren tok ladegrep på pistolen, før han siktet på huseieren. Denne var i natt naturlig nok i sjokktilstand etter opplevelsen.

Etter å ha terrorisert familieselskapet på sju personer i nærmere en halvtime, og snudd boligen på hodet mens de jaktet på penger, stakk ranerne av.

De kom seg unna med kontanter for 2.000 kroner, som de hadde plukket fra gjestene.

Agressivt

- Ranerne oppførte seg svært agressivt og truende hele tida. Alle de voksne og eldre familiemedlemmene har det tøft nå. De får krisepsykiatrisk hjelp, får Dagbladet opplyst ved politikammeret i Kongsberg.
I en svenskregistrert blå Polo raste ranerne avgårde i retning Drammen.

Ved en rundkjøring i Hokksund befant det seg en patrulje med lensmannsbetjentene Erland Braathen og Knut Larsen fra Øvre Eiker.

- Vi visste bare at noen var ranet, og ante ingenting om hvilken bil de kom i. Vi valgte derfor å stanse alle biler ved å late som vi hadde trafikkontroll, opplyser Braathen.

Hans kollega Knut Larsen forsøkte å stanse den blå Polo'en. Da den ikke stanset, slo Larsen inn sideruta med ei lommelykt og forsøkte å dra sjåføren ut. Men denne trykket gassen inn og stakk av.

- Vi la oss på hjul. Ferden mot Drammen gikk i en snittfart på 140-150 km i timen, opplyser Erland Braathen.

Den første sperringen anla politiet på Gamle Drammensvei. Men ranerne vrengte bilen opp på en midtrabatt, og ned på motsatt side, der de fortsatte i motgående kjørefelt.

Spikermatte

Den neste sperringen - i Rosenkransgate - var mer effektiv.

Der hadde politiet rukket å legge ut spikermatter og bevæpne sine tjenestemenn.

Fortsatt med lensmannsbetjentene på hjul dundret ranerne over spikermatta.

- De tynte bilen for det den var verdt, og rakk å kjøre et godt stykke med flate dekk. De tok inn på en sidevei, og flyktet fra bilen, opplyser Erland Braathen.

Fra han observerte de to ranerne i Hokksund og til de løp ut av bilen i Drammen gikk det et kvarter.

Klokka var 23.15 da ranerne måtte gi opp bilen. Enda et kvarter seinere ble den ene raneren pågrepet av væpnet politi i området Hamborgstrøm/Bragenes i Drammen.
Vaktsjef Knut Gulbrandsen i Drammen opplyser at den pågrepne er utenladsk statsborger, og 36 år gammel.

- Han er ingen kjenning av oss, opplyser Gulbrandsen.

De to ranerne ropte og skrek på engelsk under ranet.

Store bevæpnede politistyrker og hundepatruljer gjennomsøkte i natt stadig større områder av Drammen på jakt etter gjerningsmann nr to.

Den pågrepne raneren er libanesisk statsborger bosatt i Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media