«Pistolen ligger på trappa til hytta.»

Jente (18) ringte politiet etter sms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Margot Aasbø Haugland (53) lånte bort spikerpistolen sin til en kamerat, Leif Harry Ersland (43), for ei tid tilbake. I går ville hun gjerne ha den tilbake og kontaktet Ersland.

Han fant fram spikerpistolen i løpet av dagen og sendte Aasbø Haugland følgene SMS: «Pistolen ligger på trappa til hytta.»

Det skulle han aldri ha gjort. SMS-en ble nemlig ikke sendt til Aasbø Haugland, men mottatt av ei 18 år gammel jente i Stavanger. Ersland hadde tatt feil av telefonnummeret og byttet ut et nitall med et fire.

Det var Haugesunds Avis som først skrev om saken i går.

Kontaktet politiet

18-åringen fra Stavanger ble mistenksom av pistolmeldingen og kontaktet umiddelbart politiet. Kort tid etter dundret to uniformerte polititjenestedamer på døren hos den uheldige SMS-avsenderen, Leif Harry Ersland (43). Bare samboeren, Hilde Pedersen (36), var hjemme.

Pedersen ble stilt en rekke spørsmål om samboeren sin. Om han var våpeninteressert, om han jaktet og om han hadde fiender.

– Jeg opplevde situasjonen som ekstremt ubehagelig og det fløy tusenvis av tanker gjennom hodet på meg. Dette var ikke den Leif Harry jeg kjenner. Han driver jo ikke med våpen og kriminalitet. En liten stund lurte jeg på om jeg hadde gått glipp av noe. Det var grusomt, sier Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer