«Pistolen ligger på trappa til hytta.»

Jente (18) ringte politiet etter sms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Margot Aasbø Haugland (53) lånte bort spikerpistolen sin til en kamerat, Leif Harry Ersland (43), for ei tid tilbake. I går ville hun gjerne ha den tilbake og kontaktet Ersland.

Han fant fram spikerpistolen i løpet av dagen og sendte Aasbø Haugland følgene SMS: «Pistolen ligger på trappa til hytta.»

Det skulle han aldri ha gjort. SMS-en ble nemlig ikke sendt til Aasbø Haugland, men mottatt av ei 18 år gammel jente i Stavanger. Ersland hadde tatt feil av telefonnummeret og byttet ut et nitall med et fire.

Det var Haugesunds Avis som først skrev om saken i går.

Kontaktet politiet

18-åringen fra Stavanger ble mistenksom av pistolmeldingen og kontaktet umiddelbart politiet. Kort tid etter dundret to uniformerte polititjenestedamer på døren hos den uheldige SMS-avsenderen, Leif Harry Ersland (43). Bare samboeren, Hilde Pedersen (36), var hjemme.

Pedersen ble stilt en rekke spørsmål om samboeren sin. Om han var våpeninteressert, om han jaktet og om han hadde fiender.

– Jeg opplevde situasjonen som ekstremt ubehagelig og det fløy tusenvis av tanker gjennom hodet på meg. Dette var ikke den Leif Harry jeg kjenner. Han driver jo ikke med våpen og kriminalitet. En liten stund lurte jeg på om jeg hadde gått glipp av noe. Det var grusomt, sier Pedersen.

Etter en stund spurte hun politiet om lov til å ringe samboeren. Det fikk hun ikke.

– De ville oppsøke ham ansikt til ansikt først og at jeg ringte ham var uaktuelt. Situasjonen var fryktelig ubehagelig. Jeg har ikke sovet i natt og er fortsatt skjelven, sier hun.

Skamfull

– Stakkars. Jeg synes veldig synd på henne. Det hele var jo bare en misforståelse etter en feilsendt tekstmelding, sier Aasbø Haugland.

«Synderen» er noe skamfull over den uskyldige feilen.

– Det gikk litt fort i svingene da jeg sendte tekstmeldingen. Resultatet var at jeg trykket 9 i stedet for 4. Da går det som kjent galt, sa Leif Harry Ersland til Haugesund avis i går.

Han skjønte umiddelbart at han hadde tastet feil, og sendte meldingen en gang til – uten å tenke på hva han hadde stelt i stand.

– Seinere på formiddagen ble jeg ringt opp av politiet med spørsmål om jeg hadde en pistol i min besittelse. Jeg ble helt satt ut og svarte at «det må være spikerpistolen det, da». Da var det politiet som ble stumme, sa Leif Harry Ersland til Haugesunds Avis i går.

Dermed var saken oppklart og Pedersen fikk melding av politiet om at saken var ute av verden.

<B>VÅPEN:</B> Det kan ha vært en spikerpistol av denne typen som lå på hyttetrappa.