SKEPTISK: Lege og sexolog Espen Esther Pirelli Benestad mener Carl I. Hagen bommer i sin kritikk av sin transseksuelle svigersønn. Foto: Mette Randem
SKEPTISK: Lege og sexolog Espen Esther Pirelli Benestad mener Carl I. Hagen bommer i sin kritikk av sin transseksuelle svigersønn. Foto: Mette RandemVis mer

- Pistoler er farlige. Kjoler er ikke farlige

Espen Esther Pirelli Benestad er både enig og dypt uenig med Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen gikk i en kronikk i Aftenposten i dag til angrep på sin egen ekssvigersønn for å ha stått fram som transperson etter først å ha fått barn med Hagens datter.

- I utgangspunktet synes jeg det er vår alles moralske plikt å fortelle våre partnere hvem vi er og hva vi er. Det står som et generelt krav, sier sexolog Espen Esther Pirelli Benestad som var blant Norges første åpne transpersoner.

Pirelli Benestad mener det dog har vært stusselig med åpenhet i transkretser.

- Taushet og skam- Det har vært forbundet med taushet og skam, en tilbakeholdelseskultur. Man har trodd at verden vil forkaste deg, dersom du sto fram som transe, sier sexologen.

Han mener Hagen burde tatt høyde for at det kan være meget vanskelig å være åpen om sin transseksualitet.

- Fra sitt gode utgangspunkt, klarer Hagen å komme med det kunststykket å melde at barn skal beskyttes mot fedre i kjole. Han gjør dette til noe farlig, og sparker bein under åpenhetsargumentet han startet opp med. Pistoler er farlige, kjoler er ikke farlige, sier Pirelli Benestad.

- Gjør barn stakkarsligeHan mener Hagen heller burde «ta bort skammen», slik at barna kan være stolte av sine foreldre.

- Barn som er stolte av far og mor, blir ikke mobbet. Hagen gjør dem stakkarslige og spenner bein på hele bestefarkonseptet, sier Espen Esther Pirelli Benestad til Dagbladet.