Pistoler skapte panikk på Ingierstrand

To menn trakk pistoler under en krangel mellom to gjenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konflikten utspilte seg i 18.30-tiden i kveld på Ingierstrand i Oppegård like utenfor Oslo.

- To vennegjenger begynte å krangle, og plutselig tok begge sider fram pistoler, forteller Bjørnar Berg (21), som var vitne til episoden.

Berg filmet opptrinnet med sitt mobilkamera. Bildekvaliteten er dårlig, men med lyd gir det et inntrykk av engstelsen som spredde seg på den stappfulle badestranden.

Politiet i Follo bekrefter at de fikk melding om bråk på Ingierstrand klokka 18.33 i ettermiddag.

- Vi fikk tips om at to gjenger av utenlandsk opprinneløse hadde braket sammen. Vi rykket ut, men da vi kom fram var de dratt, sier politibetjent Pål Andre Thorsby ved Follo politikammer.

- Det var veldig skremmende. Mange barn og ungdommer satt midt oppi det, og folk rundt ble veldig redde. Mange løp i panikk, det gjorde jeg også. Det er jo ikke hver dag man ser at folk sikter på hverandre med pistol, sier Berg.

Hver av de to gjengene skal ha bestått av 5-7 personer i 20-årene av utenlandsk opprinnelse. Krangelen skal ha startet med at den ene vennegjengen ble irritert på noen gutter som spilte amerikansk fotball, og traff folk med ballen.

- De ba guttene om å stoppe, men så kom den andre vennegjengen, og det utviklet seg til en konflikt mellom de to gjengene, forteller Berg.

Han ringte politiet etter at det ble trukket pistoler.

- Politiet sa at de skulle sende en bil, og at jeg skulle ringe hvis det skjedde noe mer. Men det kom ikke noe politi. Først da vi dro fra stedet en halv time etterpå, møtte vi mange politibilder på veien. Men det var jo i seneste laget, for da var jo alt over, sier han.

- Krangelen endte med at pistolene ble lagt vekk og at de begynte og sloss i steden. Heldigvis roet det seg etterhvert, sier Berg.

Politiet sier de fikk melding om at det skulle være våpen inne i bildet, men det er alt de vet.

De kommer ikke til å forfølge saken.

FULL AV FOLK: Ingierstrand er en av Osloområdets mest populære badestrender. Det oppstod panikk da to gjenger braket sammen med pistoler i hendene.