TRE SKUTT: Det kunne fort gått liv i Sandefjord i januar. Tre personer ble truffet av skuddene. Foto: TROND REIDAR TEIGEN /  SCANPIX.
TRE SKUTT: Det kunne fort gått liv i Sandefjord i januar. Tre personer ble truffet av skuddene. Foto: TROND REIDAR TEIGEN / SCANPIX.Vis mer

Pistolmann (64) dømt til 17 års fengsel

Skjøt fire personer i Sandefjord i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er i Sandefjord tingrett dømt til 17 års fengsel for overlagt drapsforsøk på fire personer i Sandefjord i januar.

Dommen var enstemmig og i tråd med aktors påstand.

Det var 14. januar i år at en mann løsnet flere skudd mot fire personer i Badeparken i Sandefjord. To menn og en kvinne ble truffet av skuddene, mens en mann ble skutt etter, men ikke truffet. De tre oppholdt seg i Badeparken i Sandefjord, et kjent samlingssted for byens rusmisbrukere.

Den hardest skadde er en kvinne som ble skutt i brystet og hodet, mens hennes mann ble truffet i brystet. En annen mann sitter i dag i rullestol etter å ha blitt truffet i låret og ryggen.

Politiet bygger saken på vitneobservasjoner, og på det faktum at de fant en revolver gjemt i veggen hjemme hos mannen. En hund snuste seg fram til våpenet, som stemmer overens med kuler som ble funnet på åstedet. Det er også funnet kruttslam på mannens klær.

Den uføretrygdede 64-åringen har under hele rettssaken nektet straffskyld.

De fire ofrene i saken er til sammen tilkjent erstatning på 1 475 000 kroner.

(NTB)