Opplysninger til Dagbladet:

Pistolmann har Satudarah-tilknytning

Mannen som skjøt to personer på åpen gate i Oslo sentrum i helga er tilknyttet MC-klubben Satudarah. Det samme er de to andre siktede, ifølge opplysninger til Dagbladet.

ETTERLYST: To personer er internasjonalt etterlyst etter skytingen i Oslo i helga.Foto: Annika Byrde / NTB
ETTERLYST: To personer er internasjonalt etterlyst etter skytingen i Oslo i helga.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

To personer med gjengtilhørighet til den kriminelle oslobanden Young Guns ble beskutt åpen gate i Oslo sentrum natt til søndag.

Tre personer er siktet i saken, men bare én av dem er pågrepet. De to andre er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Alle de tre siktede skal ha tilknytning til MC-klubben Satudarah, får Dagbladet bekreftet fra flere hold.

Dagbladet får opplyst fra kilder i politiet og vitner på stedet at det bare skal ha vært én person som skjøt. Vedkommende er ikke pågrepet - og er en av de to mennene som nå er internasjonalt etterlyst.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker skyteepisoden med store ressurser. Foto: Annika Byrde / NTB
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker skyteepisoden med store ressurser. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Skutt etter bursdagsfest

Skytingen skal bunne i en pågående konflikt og skal derfor ikke ha kommet overraskende på, ifølge Dagbladets opplysninger fra kilder i kriminelle miljøer i Oslo.

De to skadde, begge menn i begynnelsen av 30- og 40-åra, deltok på en bursdagsfest på et utested i nærheten av Nationaltheatret før skyteepisoden i 00.30-tida natt til søndag.

- De var på en bursdagsfest, sa Grete Lien Metlid, politiinspektør i oslopolitiet, til Dagbladet søndag kveld.

På utestedet skal de ha observert tre yngre menn, og forlot bursdagsfesten for å konfrontere de tre på utsida.

POLITO: To menn er skadd etter å ha blitt skutt ved Nationaltheatret i Oslo. Video: NTB. Vis mer

Diskusjonen skal ha utviklet seg til en krangel før det eskalerte til en kort slåsskamp. Ifølge Dagbladets kilder, skal den ene av de tre yngre personene ha trukket seg et stykke unna, før han tok ut et skytevåpen og avfyrte flere skudd mot de eldre mennene.

Begge personene som ble skutt er gamle kjenninger av politiet, og har vært en del av de mest voldsomme gjengoppgjørene i hovedstaden.

En av dem ble skutt i beinet og skal, ifølge Dagbladets opplysninger, være ved bevissthet. Den andre betegnes som alvorlig skadd etter å ha blitt truffet i nedre del av mageregionen.

Nekter straffskyld

En mann i 20-åra er pågrepet, siktet for medvirkning til drapsforsøk.

- Min klient er overrasket over at han er pågrepet i denne saken. Han nekter straffskyld, opplyser mannens forsvarer, Marius Ihlebæk, til Dagbladet.

Mannen ønsker ikke å forklare seg for politiet.

- Vurderingene som er gjort i forhold til det ønsker jeg ikke å gå inn på akkurat nå, sier Ihlebæk.

Oslo politidistrikt etterforsker saken som drapsforsøk og har gjennom hele helga drevet klappjakt på «konkrete navngitte personer».

- Politiet har etterforsket hendelsen for fullt gjennom helgen, og bruker store ressurser. Politiet jobber nå med stor intensitet både operativt ute og med etterforskning på Politihuset, heter det i pressemeldinga fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer