Pistolmann på frifot i Stavanger

Rettet våpen mot politiet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 39 år gammel mann er ikke pågrepet etter at han skal ha rettet et håndvåpen mot to politifolk i Stavanger natt til lørdag.

Politiet vet ikke hvor mannen befinner seg, men har vært i kontakt med hans advokat.

- Advokaten har snakket med sin klient. Vi håper jo at 39-åringen melder seg frivillig, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

To polititjenestemenn i sivil skulle pÃgripe mannen i forbindelse med en annen sak. Episoden fant sted i Misjonsveien litt utenfor Stavanger sentrum i 2-tiden, ifølge nettutgaven til Rogalands Avis.

- Han unndro seg pågripelse ved å rette et våpen mot politifolkene. Vi har grunn til å tro at det var en pistol. Det ble ikke avfyrt skudd, sier operasjonsleder Henning Andersen.

Mannen stakk av fra stedet til fots etterpå. Det var flere andre personer i nærheten da mannen trakk våpenet. Politiet regner ikke mannen som spesielt farlig for allmennheten.

Politiet jobbet lørdag kveld med å spore opp mannen ut ifra etterretningsopplysninger, ved blant annet å sjekke ulike adresser.

- Vi er sikre på identiteten hans og vil jobbe for å finne ham. Det er gitt bevæpningsordre, ettersom vi vet at han har våpen, sier Andersen. (NTB)