Pistolmann siktet for drapsforsøk

20-åringen som skjøt og livstruende skadet en 24 år gammel mann i Oslo i natt blir siktet for drapsforsøk. Tilstanden for pistolmannens offer er fortsatt kritisk og uavklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

20-åringen skjøt to skudd gjennom en glassdør på utestedet Snorre Compagniet da han ble avvist fordi han var for full. Han tok et par steg ut i gaten, trakk frem en pistol fra innsiden av jakken og skjøt to skudd, før han løp fra åstedet. Den bevæpnede mannen ble pågrepet kort tid etter skyteepisoden uten dramatikk ved Stortinget, som ligger et par minutters gange fra det kjente utestedet i Oslo sentrum. Mannen er ifølge politiet ikke tidligere straffet.

Blid vold

Den hardt skadde 24-åringen, som bare var en tilfeldig gjest på utestedet, ble truffet i hodet av ett av skuddene, og falt ned på gulvet. Mina Tornes sto ved inngangsdøren da skuddene smalt.

- Alt skjedde så fort at ingen oppfattet hva som egentlig hadde skjedd. Noen sprang til og ga mannen førstehjelp, mens andre fikk ringt til politiet, forteller hun.

Selv ble hun truffet i armen av ett av skuddene, men de fysiske skadene er ikke de verste. Sjokket over at noe slikt kunne skje i Norge preger den unge kvinnen.

Avhøres søndag

Den siktede mannen blir avhørt i morgen og fremstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet avhørte i dag mange av vitnene til skyteepisoden som sjokkerte gjestene ved utestedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer