Pistolmannen angrer

ÅLESUND (Dagbladet): Pistolmannen på Vigra frykter represalier hvis han sier hvorfor han forsøkte å komme seg på osloflyet med pistol og ammunisjon i stresskofferten. Han har dårlig samvittighet for alle problemene flukten hans skapte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge mannens advokat, Tor Erling Staff, hadde dansken med norsk statsborgerskap ingen planer om å kapre Braathens' kveldsfly til Oslo.

  - Han var tjukk i huet som forsøkte å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen med våpen i kofferten.

  I ettertid har han hatt dårlig samvittighet både overfor politiet som jaktet på ham og for at båten han tjuvlånte skal ha blitt skadd, sier Staff.

I politiavhør

Sammen med sin advokat forklarte mannen seg i et tre timers forhør ved Ålesund politistasjon i går. Deretter gikk han ut bakveien for å slippe å møte pressen.

  Til politiet har mannen forklart at han kom seg i land på Valderøy om natta, og delvis holdt seg i et naust til han om morgenen tok første hurtigbåt til Ålesund.

  Herfra haiket han til Oslo via Romsdal. Han fulgte sin egen sak i media, og kontaktet torsdag ettermiddag Tor Erling Staff for å få råd. Våpenet hadde han stjålet, og det ble i går levert til politiet.

  - Han fikk panikk da Securitas-kontrollen på Vigra oppdaget at han hadde våpen i stresskofferten. Derfor tok han kofferten og stakk. Han ønsker ikke å avsløre sin identitet, og for meg er han en ny klient. Hvem han frykter represalier fra, har han ikke forklart politiet, sier Staff, som ikke vil si hvilket yrke mannen har.

Kan bli siktet

Politiinspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politikammer sier at mannen er avhørt som mistenkt i forbindelse med besittelse av våpen uten bæretillatelse, tyveri av båt og svake trusler mot båteieren.

  - Det vil muligens komme en siktelse mot mannen. Vi registrerer at mannen frykter represalier, men siden han ikke forklarer hvorfor, er det lite vi kan gjøre med det, sier Bøen.

  Gjennom bevæpnet politisperring og kontroll av all rutetrafikk fra Valderøy og Vigra til fastlandet ville politiet hindre at pistoldesperadoen kom seg fra øyene utenfor Ålesund. Men mannen tok rutebåt fra Valderøy bare åtte timer etter at han utløste politiaksjonen, som varte i flere dager.

  Inntil det fredag ble kjent at mannen ville melde seg for politiet for å gi forklaring, levde øysamfunnet utenfor Ålesund i frykt for mannen.

  Dagbladet har tidligere skrevet at mannen skulle rydde opp i et narkotyveri i Ålesund. Ifølge politiet vil ikke personer som kjenner til mannen si noe om hvorfor han var i byen.