- Pistolmannen bor i vesten

Kilder i det iranske miljøet har de siste ukene blitt kontaktet av politiet foor å avgi nye avhør i Nygaard-saken. Flere personer innenfor miljøet hevder overfor Dagbladet at attentatmannen i dag er bosatt i et annet vestlig land, under falsk identitet. Dette er opplysninger de ikke har gitt i vitneavhør. - Vi er livredde for å bli stemplet som tystere i det muslimske miljøet, sier en av kildene til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er opplysninger de ikke har gitt i vitneavhør.

- Vi er livredde for å bli stemplet som tystere i det muslimske miljøet, sier en av kildene til Dagbladet.

KRIPOS analyse av Oslo politikammers etterforskningsarbeid i Nygaard-saken konkluderte med at det var flere hull i etterforskningsarbeidet, og at det gjensto flere uavklarte spor i attentatsaken. For flere måneder siden ble etterforskningen trappet opp, og nye opplysninger i saken skal dreie seg seg om navngitte personer.

Konkret spor

Ifølge Oslo politikammer konsentrerte etterforskerne i Nygaard-saken seg om å følge opp analyseresultatene til KRIPOS. Dette arbeidet ledet fram mot et konkret spor. For et par måneder siden fikk politiet inn nye vitneopplysninger som etterforskerne mener understøtter disse opplysningene.Etter det Dagbladet erfarer leder den nye etterforskningen mot at attentatet mot forlagssjef William Nygaard den 11.oktober 1993 ble satt i scene av iranske myndigheter.Detaljene i de nye opplysningene ønsker politiet derimot ikke å gå ut med.

Etter det Dagbladet erfarer dreier det seg om konkrete opplysninger som kan peke i retning av en eller flere gjerningsmenn.

Bosatt i Europa?

Dagbladet får opplyst at politiet fikk disse opplysningene allerede i sensommer. Etterforskningen har vært på dagens nivå i flere måneder.

Kilder i det iranske miljøet forklarte til Dagbladet i går kveld at de har blitt kontaktet av politiet de siste ukene for å avgi nye avhør i saken.

Flere personer innenfor miljøet har overfor Dagbladet hevdet at attentatmannen i dag skal være bosatt i et annet vestlig land, under falsk identitet.

Dette er opplysninger de ikke har gitt i politiavhør._ Vi er livredde for å bli stemplet som tystere i det muslimske miljøet, sier en av kildene til Dagbladet.

Uavklarte spor

For et drøyt år siden analyserte KRIPOS det etterforskningarbeidet Oslo politikammer har gjennomført i Nygaard-saken.

KRIPOS-tjenestemennene fant fram til flere hull og uavklarte spor. En rekke nye arbeidsoppgaver ble besluttet gjennomført ved politikammeret.

Etter det Dagbladet erfarer er det resultatet av disse oppgavene som kan ha ført politiet et hakk nærmere en oppklaring av attentatet 11.oktober for over fire år siden.

_ Av hensyn til etterforskninga kan jeg ikke gå ut med hvilke opplysninger vi har fått. Men det er riktig at etterforskningen er intensivert, sier kriminalsjef Roger Andresen ved Oslo politikammer.

<B>NYE SPOR: Politiet har nye opplysninger om attentatet mot forlagssjef William Nygard. Etterforskningen ble gjenopptatt etter at Kripos kritiserte etterforskningen til Oslo Politikammer.