Pistorius var ikke psykisk ustabil da han skjøt kjæresten

Vurdert i en måned.

I RETTEN: Oscar Pistorius i rettslokalet i Pretoria mandag, etter 30 dager med psykiske tester. Foto: AFP / Marco Longari / NTB scanpix
I RETTEN: Oscar Pistorius i rettslokalet i Pretoria mandag, etter 30 dager med psykiske tester. Foto: AFP / Marco Longari / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rapporten om Oscar Pistorius' psykiske helsetilstand slår fast at idrettsstjernen ikke led av noen mental forstyrrelse som kan ha preget ham natten han drepte Reeva Steenkamp.

Rettssaken mot Oskar Pistorius, som tok en seks ukers pause for at den tiltalte skulle gjennom gå en psykiatrisk vurdering, ble mandag gjenopptatt i Sør-Afrika.

Vurderingen viser at Pistorius ikke har noen psykisk lidelse som påvirker evnen til å skille rett og galt. Det er Pistorius' egne forsvarere som hentet inn hjelp fra psykiater Merryll Vorster for å vurdere om Pistorius lider av angstforstyrrelser.

Forsvarer Barry Roux uttalte i retten mandag at han ville ha mer tid til å gjennomgå rapporten, men at han ikke bestrider funnene.

27 år gamle Pistorius skjøt kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøra på valentinsdagen i februar i fjor, men hevder selv han trodde han forsvarte seg mot en innbruddstyv.

(NTB) 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer