- Pizza er en grønnsak

Derfor skal amerikanske barn fortsette å få det servert på skolen.

PIZZAVILLE TILSTANDER:  Det amerikanske landbruksdepartementet og Obama-administrasjonen ville fjerne fastfood-maten fra de amerikanske skolekantinene. Det nekter nå Kongressen, etter press fra produsentene. Foto: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES / AFP
PIZZAVILLE TILSTANDER: Det amerikanske landbruksdepartementet og Obama-administrasjonen ville fjerne fastfood-maten fra de amerikanske skolekantinene. Det nekter nå Kongressen, etter press fra produsentene. Foto: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Obama-administrasjonen og det amerikanske landbruksdepartementet har lenge ønsket å gjøre amerikanske barns skolelunsj sunnere. De vil få bukt med pommes frites, salt og pizza i skolekantinene.

Men det er Kongressen sterkt imot. De mener at tomatpuréen på pizzaen er en grønnsak, og nekter derfor å fjerne den usunne maten.

De amerikanske skolematreglene sier at pizzaen må ha minst to spiseskjeer med tomatpuré, og departementets ønske om å øke mengden puré ble heller ikke godt mottatt.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Pizzaselskapene lettet I løpet av den endelige behandlingen av budsjettproposisjonen for landbruksdepartementet ble det bestemt av potetens rolle i de amerikanske skolekantinene skulle bestå, restriksjonene på salt bli fjernet, og tomatpuréen skulle fortsette å telle som en amerikansk grønnsak.

- Det er en viktig seier, sier Corey Henry, talsmann for «American Frozen Food Institute», som har drevet lobbyvirksomhet på vegne av andre frossenpizza-produsenter.

- Vår bekymring er at nye regler ville tvinge produsentene til å forandre produktene sine slik at studenter ville få problemer med å svelge maten, sa Henry videre til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer