Coronaviruset

Pizza-løgn tvang delstat i lockdown

Myndighetene i Sør-Australia legger skylda for nedstengingen på ansatt ved pizzarestaurant, som hevdet at han bare hadde vært innom som kunde.

ADELAIDE: Gatene har vært tømt i Adelaide siden Sør-Australia innførte lockdown onsdag denne uka. Foto: David Mariuz / Reuters / NTB
ADELAIDE: Gatene har vært tømt i Adelaide siden Sør-Australia innførte lockdown onsdag denne uka. Foto: David Mariuz / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag gikk Sør-Australia inn i full lockdown, etter at det har blitt påvist 36 nye smittetilfeller i regionen - delstatens første utbrudd siden april.

Beslutningen om å iverksette strenge tiltak ble imidlertid basert på en løgn fra en av de smittede personene, ifølge australsk politi. Det skriver flere internasjonale medier, deriblant BBC.

Helt spesifikt skal mannen ha løyet om sin kobling til en pizzarestaurant i Adelaide. Han skal ha sagt at han kun hadde vært innom før å kjøpe seg en pizza. Det har i ettertid vist seg at han jobbet der.

- Fullstendig uakseptabelt

En annen ansatt ved restauranten hadde tidligere testet positivt for covid-19. Fordi mannen hevdet at han kun var innom som kunde, fryktet helsemyndighetene at et stort antall mennesker kunne ha blitt smittet på samme måte, gjennom svært kortvarig eksponering for viruset. De to ansatte skal imidlertid ha hatt nærkontakt.

- Å si at jeg er sint for denne personens handlinger blir en underdrivelse, sa regjeringssjefen i delstaten, Steven Marshall, under en pressekonferanse fredag, ifølge The Guardian.

- Dette har satt hele staten vår i en veldig vanskelig situasjon. Det har påvirket bedrifter, mennesker, familier og det er fullstendig uakseptabelt.

Marshall bekreftet samtidig at de ikke ville innført så strenge restriksjoner om denne informasjonen hadde vært kjent tidligere. Lockdownen avblåses derfor natt til lørdag, og erstattes av lettere restriksjoner.

Talsmann for politiet i delstaten, Grant Stevens, uttalte under pressekonferansen at mannen ikke vil bli straffeforfulgt, da de ikke har noen lovparagraf å dømme ham for.

Rasende innbyggere har oversvømt pizzarestaurantens Facebook-side med kommentarer eter pressekonferansen. Ifølge australske news.com har politiet satt inn vaktthold utenfor restauranten for å hindre hærverk og bråk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer