Pizzagigant gir opp Norge

Domino's håper noen vil ta over.

GIR SEG: I en fersk kvartalsrapport blir det klart at Domino's pizza gir seg i Norge. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo/NTB Scanpix.
GIR SEG: I en fersk kvartalsrapport blir det klart at Domino's pizza gir seg i Norge. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er E24 og Dagens Næringsliv som omtaler pizzagigantens kuvending i Norge onsdag.

I en kvartalsrapport, som kom torsdag, går det fram at selskapet som driver kjedens restauranter i Norge nå trekker seg ut av sine «internasjonale markeder» som består av Norge, Sverige, Island og Sveits. Det skyldes skuffende resultater.

Ifølge E24 vil de likevel forsøke å finne andre som kan drive resturantvirksomheten i Norge videre under Dominos-navnet.

- Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild, ifølge E24.

Ifølge kvartalsrapporten som kom i dag skal de ha 57 utsalgssteder, hvorav 47 er Domino's-resturanter og ti er Dolly Dimples-resturanter.

Den tidligere toppsjefen for Domino's i Norge, Kenneth Lorentzen, sa i fjor til Dagens Næringsliv at planen var å bli størst i Norge.

- Vi har som ambisjon å bli nummer én på pizza i løpet av fem år, sa han til DN i januar i fjor.

Halvannet år etter skjer altså dette.

Selskapet Dominos Pizza Group sendte torsdag en epost til Dagbladet hvor de understreker at Dominos virksomhet i alle fire land vil fortsette som normalt under Dominos merkevare i prosessen framover.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer