Pizzagigant gir opp Norge

Domino's håper noen vil ta over.

GIR SEG: I en fersk kvartalsrapport blir det klart at Domino's pizza gir seg i Norge. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo/NTB Scanpix.
GIR SEG: I en fersk kvartalsrapport blir det klart at Domino's pizza gir seg i Norge. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er E24 og Dagens Næringsliv som omtaler pizzagigantens kuvending i Norge onsdag.

I en kvartalsrapport, som kom torsdag, går det fram at selskapet som driver kjedens restauranter i Norge nå trekker seg ut av sine «internasjonale markeder» som består av Norge, Sverige, Island og Sveits. Det skyldes skuffende resultater.

Ifølge E24 vil de likevel forsøke å finne andre som kan drive resturantvirksomheten i Norge videre under Dominos-navnet.

- Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild, ifølge E24.

Ifølge kvartalsrapporten som kom i dag skal de ha 57 utsalgssteder, hvorav 47 er Domino's-resturanter og ti er Dolly Dimples-resturanter.Den tidligere toppsjefen for Domino's i Norge, Kenneth Lorentzen, sa i fjor til Dagens Næringsliv at planen var å bli størst i Norge.

- Vi har som ambisjon å bli nummer én på pizza i løpet av fem år, sa han til DN i januar i fjor.

Halvannet år etter skjer altså dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer