Pizzahus angrepet på nytt

Forrige måned ble Piccolo Pizza påtent med molotow-cocktails. I natt ble jobben fullført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nedlagte pizzarestaurenten på Hauketo sør for Oslo er totalskadd i brannen. Nøyaktig en måned etter forrige brannangrep, ble forretningen påtent like etter klokka 04 i natt.

En mann ble funnet stygt forbrent like i nærheten.

- Mannen ligger nå på Ullevål sykehus med politivakt. Vi mistenker ham for å ha startet brannen, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad til Dagbladet.no.

De har ikke personalia på mannen som er av utenlandsk opprinnelse. Brannskadene til den siktede er så omfattende at han trolig vil bli fraktet til Haukeland Sykehus i Bergen.

Klokka 04.23 kom meldingen til brannvesenet i Oslo.

- Da vi kom til stedet, sto det lille gamle huset i full fyr. Det brenner nok til grunnen, sier underbrannmester Hans Riise til Dagbladet.no.

Like før klokka 06 drev brannvesenet fortsatt med utvendig slokking av det halvannet etasjes huset i Ljabruveien 87. Det er ikke fare for spredning til de omkringliggende husene.

Natt til fredag 19. mai i år sto pizzahuset i brann. Politiet fant tre flasker molotov-cocktails i nærheten, men hundesøket etter gjerningsmennene var resultatløst. Den gang ble det spekulert i at nynazister kan ha stått bak. Tidligere i år ble tre høyreekstremister dømt i Oslo byrett for å ha kastet brannbomber mot forretninger drevet av innvandrere i det samme området som Piccolo Pizza ligger.

- Vi er helt i startfasen av etterforskningen. Det er for tidlig å si om det kan være noen sammenheng mellom denne brannen og hendelsen for en måned siden, sier operasjonsleder Hjulstad til Dagbladet.no.