Pjokkens nye kjærlighet

Pjokken (6) er logrende glad. I går møtte han Catrin (31), og nå blir han skipshund i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Pjokken blir en god venn, sier Catrin Karlsen.

Hun skal bli matmor for andre gang, etter at Dagbladet i går skrev om Pjokken og andre hunder som ikke lenger er ønsket av eierne. Catrins forrige hund var også omplassert.

Herlige Pjokken

-  Det var så trist da den forrige hunden min døde. Pjokken er herlig, jeg merker at han liker kos. Det er en fin ordning å kunne ta over en voksen hund. Jeg og mannen min har ikke barn, så det er koselig med hund, sier hun.

-  Snakker du med hunden når du går tur?

-  Ja da, jeg får ikke svar, men jeg tror han forstår, ler Catrin.

Så rusler Catrin og Pjokken på tur, Pjokken med halen i været og nesa i kløver og hundebæsj.

Må øve på brygga

-  Han er en nysgjerrig hund, vi må nok øve litt på å gå i bånd. Vi bor ved sjøen i Tønsberg, så han får bli med oss i båten, men vi må vel øve litt på flytebrygga først, sier Catrin.

Pjokken lytter ikke på første befaling «sitt!», men på andre er han medgjørlig.

-  Pjokken er for lat til å være jakthund, men han er en perfekt familiehund. Det er fint at tidligere eiere av jakthunder omplasserer hundene i stedet for å avlive dem. Det er det dessverre mange som gjør, sier Line Hofsøy i Foreningen for Hundeomplassering. Hun har vært matmor for Pjokken de siste dagene.

Så kjører Pjokken til Tønsberg. Til nytt liv og ny matmor.

PJOKKENS NYE START: Den tidligere jakthunden Pjokken ser fortsatt litt trist ut, men nå får han nytt hjem hos Catrin Karlsen (31) i Tønsberg.