PKK: - Vi drepte Palme

ANKARA (NTB-TT-DPA): En tidligere leder for den kurdiske geriljaorganisasjonen PKK skal i politiforhør ha tilstått at PKK sto bak drapet på Sveriges tidligere statsminister Olof Palme, ifølge Ankara-avisen Sabah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En diplomat fra Sveriges ambassade i Tyrkia som i dag ble innkalt til det tyrkiske utenriksdepartementet for å få nærmere opplysninger, var svært ordknapp overfor pressen etter møtet.

Semdin Sakik, som tidligere satt i ledelsen for PKK, ble tatt av tyrkiske soldater i Nord-Irak for to uker siden. Han blir nå forhørt i Diyarbakir i det sørøstlige Tyrkia. Det er under disse forhørene han skal ha kommet med opplysninger om PKKs angivelige rolle i drapet på Olof Palme i februar 1986.

Opplysningene om at Sakik skal ha snakket om Palme-drapet styrkes av at det tyrkiske utenriksdepartementet innkalte en representant for Sveriges ambassade til et møte i ettermiddag. Det skulle da bli gitt flere opplysninger om Semdin Sakiks angivelige innrømmelser, opplyste visestatsminister Bulent Ecevit i dag.