PKK-angrep i Tyrkia og Tyskland

Reaksjonene på dødsdommen mot kurderlederen Abdullah Öcalan fortsetter med angrep i både Tyrkia og Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det østlige Tyrkia ble seks mennesker drept da kurdiske opprørere angrep en kafé i byen Elazig. Angrepet var ifølge politiet en protest mot Öcalan-dommen.

Angriperne skjøt med maskingevær og kastet to granater da de angrep kafeen i Elazig sent i går kveld. Fire mennesker ble drept i kafeen.

PKK

Begge de to angriperne ble drept og fem andre mennesker såret da sikkerhetsstyrkene grep inn etter angrepet og det kom til skuddveksling i en sidegate. En av angriperne var en kvinne.

Dette er det første angrepet av så alvorlig art siden dødsdommen mot Vcalan ble kunngjort. Ingen påtok seg offisielt ansvaret, men det er mistanke om at PKK-sympatisører står bak. Geriljabevegelsen har truet med å angripe over hele Tyrkia i protest mot dødsdommen.

Tyskland

I Tyskland ble tyrkiske mål natt til i dag angrepet for tredje natt på rad.

I byen Gehlberg satte ukjente gjerningsmenn fyr på en moské og i Niederkassel ble det kastet brannbomber mot et tysk-tyrkisk kultursenter. I Wesseling og Solingen ble henholdsvis en tyrkisk kafé og en tyrkisk matbutikk angrepet. Liknende angrep er blitt utført de to foregående nettene.

Ernst Uhrlau, som er koordinator for den tyske etterretningstjenesten ved statsministerens kontor, sa tidligere i uken at angrepene er utført av Kurdistans Arbeiderparti (PKK) som svar på dødsdommen.

Rundt en halv million kurdere bor i Tyskland.

(NTB-Reuters-AFP)