Plaffet ned av narkodyrker

Fire politimenn drept. Canada i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Canada er i sjokk etter at fire politimenn ble skutt og drept av en narkotikamistenkt på en marijuana-plantasje.

De fire tilhørte uropatruljen i det ridende politi som i natt slo til mot plantasjen under en narkotikarassia. Raidet førte til den blodigste dagen for kanadisk politi på 120 år.

Skytingen startet da politiet, bevæpnet med pistoler, slo til mot plantasjen i Alberta. Den mistenkte narkotikadyrkeren dro frem en rifle og begynte å skyte vilt rundt seg inne i en av gårdsbygningene politifolkene hadde tatt seg inn i, melder Reuters.

- Også den mistenkte omkom. Han skjøt seg selv, sier politisjef Bill Sweeney som leder det ridende politi i Alberta.

- Rystende

- Et så voldsomt og stort tap av politifolk har aldri skjedd i nyere historie i Kanada. Ikke siden nordvest-opprøret i 1885 har vi lidd et så stort tap, sa Sweeney under en pressekonferanse i natt.

Det tok flere timer før politiet klarte å ta seg inn til de drepte politifolkene. Etter at skytingen startet, ble store politistyrker samt beredskapstroppen tilkalt, og luftrommet over området ble stengt for all trafikk.

Et armert helikopter og pansrede kjøretøy ble kalt inn fra forsvaret, og først sent på ettermiddagen (i natt norsk tid) kunne politiet storme bygningen hvor skytingen hadde skjedd. Der lå alle døde.

TRAGEDIE: I denne bygningen startet skytingen. Da pansrede politifolk stormet den flere timer senere, fant de fire kolleger drept på innsiden. Også den mistenkte plantasjeeieren var død. Foto: Scanpix
TRAGEDIE: I denne bygningen startet skytingen. Da pansrede politifolk stormet den flere timer senere, fant de fire kolleger drept på innsiden. Også den mistenkte plantasjeeieren var død. Foto: Scanpix Vis mer

- Marijuanaliga

Kanadisk politi har de siste månedene slått til mot en rekke hasj- og marijuanaplantasjer som har dukket opp i Alberta-distriktet.

Dyrkingen av cannabis har tradisjonelt vært et lite problem i Canada, stort sett knyttet til «familiedyrking» til eget bruk.

Men den siste tida har politiet avdekket stadig større plantasjer, og rullet opp organiserte ligaer som dyrker i stor stil.

-

Canada er sjokkert over brutaliteten og fordømmer disse drapene, sa statsminister Paul Martin i natt.

I 1964 omkom fire kanadiske politifolk i en flystyrt, og i 1958 omkom fem da båten de satt i sank. Ikke siden 1885 har så mange politifolk blitt drept av kriminelle.

I SJOKK: Canada er i sjokk etter politidrapene. Ikke siden 1885 har så mange politifolk blitt voldelig drept i tjeneste