Plages av støy

Elise Gran (38) bor i etasjen over et massasjeinstitutt i Waldemar Thranes gate 65 i Oslo. Bråket holder henne og familien våkne om nettene, og massasjeinstituttets kunder ringer på døra hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke bare ett, men to massasjeinstitutter holder til første etasje i bygården. Nå vil beboerne kjempe for å få massasjestedene fjernet fra gården.

Elise Gran bor i gården med sine to døtre på fire og sju år, og samboeren Jorma Lønnroth. Nå er de lei av støyen og rotet fra massasjeinstituttet.

- Massasjeinstituttet dukket opp i fjor høst. Det er særlig lydene som er plagsomme. Rytmisk dunkemusikk, latter og snakking er vanlig. Drosjer som stopper utenfor og smeller med dørene hele natta vekker oss, sier Elise.

- Det er jo flest menn som kommer, og det høres til tider skrik og jubelrop fra etasjen under, sier Jorma.

Bråket var verst i perioden fra februar til mai, og naboene har hørt mindre i det siste. Likevel vil de ha instituttet kastet ut fra gården.

- Vi har kunnet se jentene i bare undertøyet. Vi ønsker ikke at barna våre skal vokse opp i et slikt miljø, sier Elise.

I tillegg ringer forvirrede kunder til massasjeinstituttet på familiens ringeklokke. I sum blir plagene uutholdelige, og familien og de andre beboerne vil ha stedet stengt.

Familien har ved fire anledninger tilkalt politiet når bråket blir for ille.

- Det har vært politifolk i leiligheten, og de var enig i at støyen var sjenerende. Men kort tid etter at politiet har bedt stedet om å dempe seg, starter bråket igjen.

Utenfor skjemmes beboerne over forsøpling, og fortauet blir tilgriset med stearin fra brennende fakler.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med representanter for massasjeinstituttet Goldfingers i går.