- Plagsomt å være politiets fiende

Arne og Knut hadde lang privatsamtale i går kveld, og er nå venner igjen.

SNAKKET UT: Etter å endelig ha landet arbeidskonflikten mellom politiet og regjeringen i går, hadde justisminister Knut Storberget og leder Arne Johannessen på Politiets Fellesforbund en lang privatsamtale der de bestemte seg for å legge konflikten bak seg. De to er også venner privat. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX .
SNAKKET UT: Etter å endelig ha landet arbeidskonflikten mellom politiet og regjeringen i går, hadde justisminister Knut Storberget og leder Arne Johannessen på Politiets Fellesforbund en lang privatsamtale der de bestemte seg for å legge konflikten bak seg. De to er også venner privat. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den langvarige konflikten mellom regjeringen og politiet ble i går løst. Den nye avtalen innebærer at politifolk skal jobbe én time mer mot et lønnstillegg på mellom 15 000 og 40 000 kroner.

Justisminister Knut Storberget var i dag på plass for å åpne en ny politipost på Oslo S.

Han var tydelig lettet over å ha landet konflikten før valget i september.

- Nå skal jeg ha ferie. Jeg drar i dag, sier Storberget.

Avtalen koster staten 335 millioner kroner i året og trer i kraft fra 1. oktober i år.

«Plagsomt»
Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannesen, har vært svært krass i sin språkbruk mot regjeringen og Knut Storberget.

TRØBBEL: Storberget og Johannessen har hatt mye å snakke om de siste månedene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TRØBBEL: Storberget og Johannessen har hatt mye å snakke om de siste månedene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Nå forteller Storberget til Dagbladet at han hadde en lang privatsamtale på telefon med Johannesen etter at TV-kameraene var slått av i går.

- Arne og jeg er gode venner, og kjenner hverande privat. Derfor hadde vi også en lang prat i går kveld. Jeg har stor respekt for ham, sier Storberget.

Han sier det har vært «plagsomt» å framstå som politiets hovedmotstander.

- Ikke fiende
- Jeg har vært veldig lei meg for å bli framstilt som fienden til politiet, sier statsråden.

Han mener norsk politi er i en særklasse internasjonalt, både på grunn av tilliten de har blant folk, og på grunn av måten de løser saker på.

IDYLL: Nå skryter Knut Storberget uhemmet av politiet. Her var han sammen med Johannessen på pressekonferansen om politiavstalen i går. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
IDYLL: Nå skryter Knut Storberget uhemmet av politiet. Her var han sammen med Johannessen på pressekonferansen om politiavstalen i går. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Derfor snakka Arne og jeg om det fiendebildet som har blitt skapt mellom oss, og bestemte at vi nå legger det bak oss, sier Storberget til Dagbladet.

Den nye politiposten på Oslo S skal fungere som utgangspunkt for mer patruljering i denne delen av hovedstaden.

I går fortalte Dagbladet at en bølge av grove ran skyller inn over Oslo, og at nettopp området rundt Oslo S og nedre Karl Johans gate er sammen med Grønland stedene der de aller fleste personranene skjer.