Plan 4: Flukt og flere drap

Anders Behring Breivik har beskrevet en omfattende rømningsplan. Målet er å utføre en bonusoperasjon.

Plan 4:  Flukt og flere drap
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Massemorderen Anders Behring Breivik har i manifestet gitt en generell, men svært detaljert plan over tre terroroperasjoner. I tillegg skisserer han en fjerde operasjon, som han omtaler som et bonusoppdrag.

Dette oppdraget skal gjennomføres om han overlever de tre operasjonene, og blir pågrepet av politiet. Han skal deretter gjøre alt i sin makt for å rømme, og deretter utføre henrettelser.

I sitt manifest har Brevik beskrevet at enhver «Justiciar Knight», som han selv omtaler seg som, bør oppbevare tre depot med ammunisjon og våpen. Det tredje depotet skulle benyttes ved bonusoppdraget.

Forkledning Depotet skulle inneholde penger, våpen, 1 000 - 5 000 euro, granater og stimulerende midler som Red Bull og efidirin.

- Det kan være du må sove under stjernehimmelen et par netter, så du bør vurdere å legge ved en liten, kompakt sovepose, og noe vannavstøtende materiale du kan bruke til et improvisert telt.

I tillegg skulle det inneholde en forkledning, blant annet en politiuniform.

- Om du støter på noen, vil det være enkelt å forklare at du jakter på den mistenkte. Nyheten om at du har rømt vil derfor være til din fordel da den vil gi dekkhistorien din troverdighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer