- Plan bak nedskyting av helikoptre i Irak

Sju helikoptre skutt ned siden 20. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumenter som er funnet hos irakiske opprørere, viser at det fins en strategisk plan for å skyte ned amerikanske helikoptre, skriver New York Times.

Avisa skriver at dokumentene, som skal komme fra al-Qaida, viser at opprørerne vil konsentrere seg om flyvåpenet.

Sju amerikanske helikoptre er blitt skutt ned bare siden 20. januar, noe som er et større antall enn i hele 2006.

Innholdet i dokumentet er beskrevet i en etterretningsrapport som New York Times har fått tilgang til.

Ifølge rapporten forbereder opprørerne offensiven mot helikoptrene ved å studere mønsteret for flygingene i nærheten av de amerikanske basene og langs hyppig brukte forsyningsruter.

Blant våpnene som er brukt i det siste, er bakke-til-luft-raketter, tunge maskingevær, rakettdrevne granater og raketter, alt sammen våpen som ikke lar seg avspore av signallysene som sendes ut for å lure varmesøkende systemer.

I rapporten heter det at angrep mot helikoptre og fly vil øke dersom flygingene blir trappet opp i forbindelse med den nye sikkerhetsplanen for Bagdad.

(NTB)

SKUTT NED? Dette Sea Knight-helikopteret styrtet 30 kilometer nordvest for Baghdad 7. februar. Det amerikanske militæret ville ikke kommentere antall drepte eller årsaken til styrten. Al-Qaida-linkede sunnier hevder de skjøt ned helikoptret. Foto: AP
SKUTT NED? Dette Sea Knight-helikopteret styrtet 30 kilometer nordvest for Baghdad 7. februar. Det amerikanske militæret ville ikke kommentere antall drepte eller årsaken til styrten. Al-Qaida-linkede sunnier hevder de skjøt ned helikoptret. Foto: AP Vis mer