Plan for å bombe Milosevic til fornuft

BEOGRAD (Dagbladet): NATOs strategi for å overtale Jugoslavias president til å godta kravene fra Richard Holbrooke er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge talsmenn for USA og NATO har man valgt en strategi for å bombe Milosevic til fornuft. Først vil NATO gjøre et stort nummer av forberedelsene til å gjøre angrepsflyene kampklare. Deretter består planen av ulike faser av angrep, med innebygde pauser for å gi Milosevic og hans generaler mulighet for å be om fred.

Intensiteten i angrepene vil øke i styrke innen hver fase. Den siste fasen vil bestå av en serie svært kraftige angrep mot militære installasjoner hvor som helst i Serbia.
Ifølge New York Times tror talsmenn for forsvarsdepartementet i USA at denne siste fasen kanskje vil kreve et nytt politisk vedtak i NATO. Det betyr at NATO vil følge samme mønster som da de bombet Milosevic til forhandlingsbordet i 1995 i Bosnia-Hercegovina. Den gangen ble det ikke nødvendig å iverksette siste fase.

<B>VENTER:</B> Flyktninger varmer seg rundt ovnen ute på et jorde ved landsbyen Abria, 30 kilometer fra Pristina. De venter på hjelp fra omverdenen.