Plan Norge vokser mest

- Dyktige med markedsføring, mener bistands-redaktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Plan Norge har vokst mer de siste årene enn de andre store hjelpeorganisasjonene, i følge Vårt Land.

Bare ti år etter at organisasjonen etablerte seg i Norge, har de flere faste givere og større inntekt enn både SOS-barnebyer, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp, som kommer på de neste plassene, skriver Vårt Land i dag.

- Det er flere grunner til at Plan Norge har vokst. Først og fremst er det måten vi engasjerer våre faddere på som appellerer til folk, sier assisterende generalsekretær i Plan, Bjørn Rongevær, til Vårt Land.

God kommunikasjon

Rongevær legger vekt på at fadderne har en direkte kommunikasjon med barna, og tror at flere har blitt mer tilbakeholden med å bli medlemmer i organisasjoner.

- Folk engasjerer seg fortsatt og vil gjerne være med og gi. Fadderordninger passer da godt, sier Rongevær.

Offerrolle

Redaktøren i Bistandsaktuelt, Gunnar Zachrisen, er ikke helt enig måten organisasjonen rekrutterer faddere på.

PLAN NORGE SPILLER FOR AFRIKA: John Arne Riise og Thomas Myhre fikk besøke fadderbarna i Fass Mbao tirsdag. Foto: SCANIPX
PLAN NORGE SPILLER FOR AFRIKA: John Arne Riise og Thomas Myhre fikk besøke fadderbarna i Fass Mbao tirsdag. Foto: SCANIPX Vis mer

Han sier til avisen at han syntes måten Plan Norge tilnærmer seg hjelp på, er mer amerikansk enn hva andre bistandsorganisasjoner gjør.


- Norske bistandsorganisasjoner har ikke lyst til å fremstille folk i den tredje verden i en offerrolle. Plan har ikke vært like tilbakeholden på dette området, mener Zachrisen.

Han legger til overfor avisen at Plan har gjort mye bra for den tredje verden, selv om han er uenig i arbeidsmetodene.