Planer om gift-terror mot London-OL

Al-Qaida gruppering planla å blande cyanid og hudkrem.

VIL ANGRIPE>/B>: Den bristiske avisa The Sun avslører at en gruppe linket til al-Qaida planlegger gift-terror mot sommerens London-OL. Foto: Reuters/Scanpix.
VIL ANGRIPE>/B>: Den bristiske avisa The Sun avslører at en gruppe linket til al-Qaida planlegger gift-terror mot sommerens London-OL. Foto: Reuters/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Terrorister med tilknytning til al-Qaida skal ha planer om et cyanidangrep under sommerens London-OL. I følge The Sun har ekstremister publisert detaljerte instruksjoner om å mikse giftstoffet med håndkrem for å ramme det gigantiske arrangementet, som starter 27. juli.

Åpner porene På et nettsted med 17.000 medlemmer, som Sun har skaffet seg adgang til, skriver et medlem på arabisk at alle som planlegger et slikt angrep bør bruke medisinske hansker når cyanid blandes med hudkrem: «Miks ingrediensene. Hudkremen vil åpne porene og føre til raskere absorbasjon og gjøre virkningen mer effektiv». Suns reportere oppgir at nettstedet har linker til seks al-Qaida-medlemmer med falsk identitet.

På tide I innlegg på nettstedet skriver heter det i en kommentar:  
 
Det er en god ide. Du må planlegge godt.
 
Under logoen for London-OL skriver en annen: 
  «Det er på tide å forberede seg til arrangementet, som igjen forstyrrer uskyldige muslimer.»
 
Trolig henspilt på de omfattende sikkerhetstiltakene og personvisiteringen som er iverksatt av britiske myndigheter. Beredskapen er høyere enn noensinne. Frykten for et nytt attentat er stor etter selvmordsbombeaksjonene mot busser og T-bane sommeren 2005.

  Orienterte I forrige uke ble regjeringen orientert av generaldirektør Jonathan Evans, sjef for M15, om terrortruslene foran OL-innspurten.   Verken statsminister David Cameron eller Scotland Yard har hittil kommentert opplysningene i The Sun om cyanidplanene.   

- Jeg håper at vi klarer å identifisere personene og sette inn tiltak så hurtig som mulig. De som tror at det ikke eksisterer en terror trussel forbundet med lekene, lever på en sky utenfor virkeligheten, sier parlamentsmedlem Bernard Jenkin som er leder for utvalget for nasjonal sikkerhet. 

Britiske etterretnings-myndigheter er satt i høyeste beredskap for å slå ned på alle potensielle angrep mot de olympiske sommerlekene som starter i London 27. juli.