Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planket i bystyret

Men ikke alle tok stuntet med et smil. - Hån mot talerstolen og kolleger, raser Høyre-representant.

 LA SEG LANGFLATE:  Etter at Fremskrittspartiet hadde uttrykt bekymring for planking fra talerstolen, gikk representanter fra Venstre og Arbeiderpartiet til verks. Foto: Morten Ellingsen.
LA SEG LANGFLATE: Etter at Fremskrittspartiet hadde uttrykt bekymring for planking fra talerstolen, gikk representanter fra Venstre og Arbeiderpartiet til verks. Foto: Morten Ellingsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bystyrerepresentantene Hans-Carl Tveit (V) og Pål Hafstad Thorsen (Ap) i Bergen kastet seg på en Facebook-trend mange har advart mot i matpausen i dag.

Planking er en trend som har spredt seg raskt på internett, og konseptet går ut på å ta et bilde av deg selv der du ligger som en rett ut på et heller uvanlig sted. Dette har ført til mange farlige situasjoner, og krevde tidligere i vår et australsk liv.

Spesielt farlig var kanskje ikke plankingen under bystyremøtet i Bergen. Bergensavisen rapporterer at Tveit var dristigst og planket på talerstolen, mens Hafstad Thorsen la seg langflat i trappa like ved siden av.

- Vel, jeg følte for en trygg planking. Det viser at vi forstår ungdomstrend, og utøver den på en trygg måte, sa Thorsen til BA.

Plankingen skjedde etter at Fremskrittspartiet hadde tatt opp planking fra talerstolen. Byrådsleder Monica Mæland forsikret Frp-representanten Helen Kongshavn om at hun deler bekymringen for planking på farlige steder, og skal ta saken opp med politiet.

- At hun vil involvere byrådet og politiet i anti-plankingen, det tror jeg kan ha motsatt effekt, sier Thorsen til lokalavisa.

Langt fra alle delte de to representantenes humoristiske tilnærming til trenden som flere har advart mot.

- Det er en hån mot talerstolen og det er å håne en kollega i bystyret som er bekymret for trenden. Når han gjør det, sier han til alle at det er helt greit, sier Høyre-representanten Bjørn-Frode Schjelderup.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media