Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla å drepe Bush

Amerikaneren Ahmed Omar Abu Ali er dømt til 30 års fengsel for konspirasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En amerikansk muslim ble onsdag dømt til 30 års i fengsel for å planlegge å drepe president George W. Bush, melder nyhetsbyrået AP.

25-åringen Ahmed Omar Abu Ali er amerikansk statsborger, vokst opp i Virginia.

Ikke livstid

Han ble i november erkjent skyldig i å planlegge å ta livet av presidenten og kapre et fly, og for å støtte al-Qaida.

- Faktaene i denne sakene er oppsiktsvekkende. Et knapt år etter 11. september ble tiltalte medlem av organisasjonen som er ansvarlig for 3000 drepte, sa aktor David Laufman ifølge AP.

Aktoratet la ned påstand om livstidsstraff, men dommeren mente 30 års fengsel var tilstrekkelig siden forbrytelsene ikke var fullbyrdet.

Tilsto

Myndighetene i Saudi-Arabia arresterte Abu Ali i juni 2003 mens han tok avsluttende eksamener ved det islamske universitetet i Medina. Der har han blitt holdt 20 måneder i varetekt.

Abu Ali innrømmet selv at han er medlem av al-Qaida, og at han var med på å planlegge terroraksjoner, blant annet å drepe Bush og å opprette terrorceller i USA.

En videotape av avhøret ble lagt fram for retten, og her bekrefter han at han ble medlem av al-Qaida fordi han hater USA for deres støtte til Israel.

Abu Ali hevder imidlertid tilståelsen kom etter tortur i fengselet i Saudi-Arabia, noe arr på ryggen hans kan vitne om. Dette ble tilbakevist av aktoratet.

KONSPIRASJON:</B> 25-åringen Ahmed Omar Abu Ali er dømt til 30 års fengsel for å planlegge å drepe Bush.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling