Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Planla å drepe dommerens sønn

Politiet på Romerike kan ha avslørt konkrete planer om å ta livet av sønnen til en profilert dommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener tre menn la planer for å drepe dommersønnen etter at han hadde forklart seg i en narkotikasak.

I avhør skal dommersønnen (32) ha gitt opplysninger som kan brukes mot andre siktede i narkosaken. Det er 32-åringens «samarbeidsvilje» som skal være motivet for den påståtte drapsplanen, får Dagbladet opplyst.

Har tilstått

Siktelsen mot de tre mennene for drapsplanlegging er et resultat av vitneopplysninger og telefonavlytting, ifølge Dagbladets kilder. To av de tre er allerede siktet for andre svært alvorlige forhold.

Dommersønnen har tilstått medvirkning til salg av store mengder amfetamin og hasj.

En av de tre mennene er siktet sammen med dommersønnen i narkosaken. Han er i slutten av 20-åra, og har lenge sittet i varetekt i påvente av en tiltale i hasj- og amfetaminsaken. I går ble han framstilt for varetekt igjen, og ble satt i isolasjon.

-  Min klient tar fullstendig avstand fra disse påstandene. Vi har bedt politiet foreta vitneavhør om troverdigheten til den som har framsatt påstandene, sier forsvarer Sigmund Øien.

Politiadvokat Tonje Tønder bekrefter at tre personer er siktet.

-  En av dem er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med full isolasjon. Vi er i startfasen og etterforsker bredt, sier Tønder.

Drapssiktet tatt

Den andre siktede - en 26 år gammel mann fra Oslo - er også siktet for Sandaker-drapet i februar. Mannen er tidligere dømt for narkotikaforbrytelser, og satt i sommer varetektsfengslet i flere måneder for Sandaker-drapet. Han ble pågrepet natt til i går ved sitt hjem på Romerike.

-  Min klient nekter straffskyld, sier hans forsvarer Vidar Lind Iversen.

Tredjemann er i 30-åra, og han sitter allerede i varetekt for et annet forhold.

-  Jeg har ikke fått diskutert siktelsen med min klient, og kan ikke kommentere saken, sier forsvarer Per Sjong Larsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media