Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla å drepe med bernaisesaus

De drapstiltalte kvinnene ville blande rottegift i middagen til Hans Rickard Strømner.

FORTALTE OM PROBLEMER: Drapstiltalte May Lene Christiansen forteller i en dokumentar om sin diagnose og hva som kunne skje når medisinene sluttet å virke. Bilde fra Daniel Wetherells film gjort på Nordland kunst- og filmfagskole
FORTALTE OM PROBLEMER: Drapstiltalte May Lene Christiansen forteller i en dokumentar om sin diagnose og hva som kunne skje når medisinene sluttet å virke. Bilde fra Daniel Wetherells film gjort på Nordland kunst- og filmfagskole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I retten i går forklarte drapstiltalte May Lene Christiansen at hun hadde bedt Aleksandra Østli Kjeve om hjelp til å ta livet av Hans Rickard Strømner. I dag var det Kjeves tur til å forklare seg i retten.

Rottegift i maten - Det startet med at vi ville få ham kastet ut. Etterhvert snakka vi om at mulig utkastelse ikke var nok. Videre i samtalen kom vi inn på bruk av rottegift. Vi diskuterte virkninger og dosering.

- Jeg husker jeg var på Jernia og kjøpte rottegift. Tror det var seks biter rottegift i pakken. Bitene var relativt store, så ut fra det jeg hadde lest på nettet, antok jeg at en bit ville holde, sa hun i retten.

Ville bli synlig Hun forteller at hun kuttet rottegiften opp for i minst mulig biter. Rottegiften skulle brukes i mat han skulle spise. Derfor måtte klumpen med rottegift deles opp i små biter, forklarte hun.

- Jeg hadde fortalt May Lene at rottegiften var i for store biter. Den skulle brukes i en bearnaisesaus, og da ville de bli for synlig.

Videre forklarer hun hvordan hun fikk omvisning i huset, at kvinnene gikk en tur og at de spiste middag sammen seinere på kvelden.

- Jeg fulgte May Lene på kjøkkenet og tok fram posen med rottegift og viste henne at bitene var store og blå og ikke kan brukes. Hun spurte om jeg var sikker på at de ikke kunne brukes, og jeg svarte at de vil bli synlig og er ubrukelig, sa Aleksandra.

Strupeskjæring mest aktuelt - Etterhvert begynte vi å snakke om å bruke en kniv, forklarte Aleksandra.

- Jeg husker at jeg var på vei inn på soverommet med kniv. Han lå og sov, og jeg stod en og en halv meter fra hodet hans der han sov. May Lene lå ved en anledning ved siden av han, for at han kanskje skulle få sove. På magen. Fokuserte på meg, så opp på meg mens jeg fokuserte på han. Jeg prøvde et par ganger å gå fram mot Rickard, men trakk meg tilbake hver gang. Etterhvert så jeg ned på May Lene, jeg så et slags signal om at jeg skulle bevege meg, at noe skal skje.

- Det endte med at jeg ikke fikk det til, rygget ut av soverommet og tilbake i stua. May Lene kom etter meg etter fem til ti minutter og lurte på hva som skjedde. Jeg sier at jeg synes kniven jeg hadde tatt med var for sløv til det formålet jeg skal bruke den til.

Risikerer 21 år Etterhvert spurte hun May Lene om hun hadde en kniv som var skarpere, hvor May Lene kom til den konklusjonen at hun hadde en øks som var skarp.

- Så var jeg inne på soverommet igjen, denne gang med øks. Jeg fokuserte på at han sov. Etter at jeg hadde stått der en liten stund, løftet jeg øksa opp i høyde med mitt eget hode. Det føltes som en halv evighet. Men jeg klarte ikke å gjennomføre bevegelsen. Øksa var aldri i sving, sa Aleksandra

I går forklarte May Lene Christiansen at det var hun som drepte Hans Rickard Strømner.

- Jeg så det på henne at hun ikke klarte det. Jeg tok øksa fra henne og hugde til med all kraft mot Rickard, forklarte May Lene Christiansen.

Begge risikerer 21 års fengsel hvis retten finner det at de ikke handlet i nødverge.

Saken fortsetter ut dagen og i seks dager til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media