INNRØMMER PLANER: I går sa Ulubek Kodirov seg skyldig i å ha lagt planer om å drepe persident Barack Obama. Foto: Scanpix/AP Photo/Shelby County Sheriff's Dept.)
INNRØMMER PLANER: I går sa Ulubek Kodirov seg skyldig i å ha lagt planer om å drepe persident Barack Obama. Foto: Scanpix/AP Photo/Shelby County Sheriff's Dept.)Vis mer

Planla å drepe Obama

En usbekisk mann som bor i USA, sa seg fredag skyldig i å ha lagt planer om å drepe presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulugbek Kodirov ble arrestert i Alabama i fjor mens han forsøkte å skaffe seg eksplosiver og våpen fra en føderal agent som utga seg for å være våpenhandler.

Han har forklart at han hadde forbindelse med en mann han mente var medlem av Den islamske bevegelsen i Usbekistan (IMU), og at han oppfattet det slik at de ville at han skulle drepe Obama. IMU betraktes av USA som en terrororganisasjon.

Han innrømmet også at han snakket med en annen person om sitt ønske om å drepe Obama og om strategier for å greie det.

Justisdepartementet roser det muslimske miljøet i Birmingham i Alabama for å ha hjulpet politiet med å eliminere faren for et attentat.

Kodirov kom til USA i 2009 på et studentvisum. Visumet ble trukket tilbake da han unnlot å søke opptak på noen skole, og han bodde på et motell i Alabama da han ble pågrepet.

(NTB)