Planla å klatre en ny rute

- Han viste meg en ubesteget islinje, sier en venn. Aksjonen for å hente ut de to omkomne har blitt utsatt på grunn av været.

LYSEFJORDEN: Kjerag-området er et yndet mål for både klatrere og basehoppere.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
LYSEFJORDEN: Kjerag-området er et yndet mål for både klatrere og basehoppere. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av de to omkomne klatrerne fortalte en venn i Oslo Klatreklubb om en ny linje de ville prøve på turen til Kjerag denne uka.

- Han viste meg en ubesteget islinje, som han fortalte at de skulle gjøre. Han sa at den så bra ut, men at den ikke var gjort før, sier Dag Cappelen i Oslo Klatreklubb, til Dagbladet. Han beskriver ruta som tynn og bratt.

Isen forandrer seg Ifølge Kjetil Hjertvik, nestleder i Bratte Rogalands Venner klatreklubb, og venn av den ene av de som er omkommet, dannes det stadig nye islinjer på Kjerag. Dette fordi at isen fryser på forskjellige måter hvert år.

- Begge er veldig erfarne og gode på å velge ut linjer å klatre, det er svært sannsynlig at de planla å klatre en ny linje, sier Hjertvik.

Hjertvik sier at det nesten er umulig å vite hvilken rute de endte med å velge, før saken blir etterforsket.

- De var erfarne nok til å se hvilke linjer som var gode å velge, sier Hjertvik.

Kjente Begge klatrerne var godt kjent i klatremiljøet, og hadde gjort seg bemerket både i Norge og i utlandet, og begge hadde lang erfaring med å velge nye linjer når de skulle klatre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer